Foto: AFI
Valdība otrdien atbrīvoja no amata Jūras spēku komandieri Aleksandru Pavloviču.

Pret viņa atbrīvošanu no amata balsoja četri no valdības pārstāvjiem – visi Tautas partijas (TP) ministri.

TP līderis, tieslietu ministrs Marekls Segliņš vēl pirms balsojuma, kuru pats TP vārdā arī pieprasīja, sacīja, ka viedoklis nav mainījies un TP vēl joprojām nesaskata argumentāciju Pavloviča atbrīvošanai no amata. Taču TP arī netaisīšot demaršus.

Pēc šī paziņojuma arī notika ministru balsojums, kurā TP palika mazākumā.

Pavloviča vietā nāks Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba Personālsastāva departamenta priekšnieks jūras kapteinis Rimants Štrimaitis.

Savukārt Pavlovičs tiks norīkots citā amatā, atbilstoši rotācijai Nacionālajos bruņotajos spēkos.

Pavloviča atbrīvošanu no amata rosinājis aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS) pēc atklātībā nākušajām ziņām par izšķērdīgo kuģu iegādes līgumu. AM pārbaudē bija secināts, ka vairākas JS amatpersonas ir tieši atbildīgas par mīnu meklēšanas "Alkaamar" ("Imanta") klases kuģu pieņemšanā ekspluatācijā no Nīderlandes un ka pieļautas nopietnas kļūdas un pārkāpumi, kas valstij radījuši ļoti lielus zaudējumus.

18.augustā aizsardzības ministrs Ministru kabinetā rosināja rotācijas ceļā atbrīvot no amata viņa uzticību zaudējušo JS komandieri Pavloviču. Iepriekš Aizsardzības ministrijas dokumentos valdībai arī skaidrots, ka likums neļauj vienam cilvēkam komandiera amatā būt vairāk nekā piecus gadus.

Taču 18.augusta sēdē gan Tautas partijas (TP), gan "Jaunā laika"(JL) ministri norādīja, ka nav skaidra un pārliecinoša pamata atstādināt Pavloviču, kā arī norādīja uz komandiera iepriekš gūto labo reputāciju. TP uzsvēra, ka kuģu iegādes lietā ir iesaistītas vairākas personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!