Foto: DELFI
Trešdien valsts AS "Latvijas Pasts" ārkārtas akcionāru sapulcē uzņēmuma valdei izteikta neuzticība un nolemts to atsaukt, portālu "Delfi" informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Šādu lēmumu SM valsts sekretārs Nils Freivalds pieņēma, jo "Latvijas Pasta" vadība nav spējusi vienoties par uzņēmuma turpmāko saimniecisko darbību, kā arī nepārtraukti mainījusi savus lēmumus, norāda SM.

SM arī informē, ka vēl pirms akcionāra lēmuma atsaukt uzņēmuma vadību, "Latvijas Pasta" valdes locekle Dita Danosa bija iesniegusi SM savu atlūgumu.

Ņemot vērā kapitālsabiedrības valdes nespēju sniegt konkrētu risinājumu finansiālās situācijas uzlabošanai, lēmuma pieņemšana par "Latvijas Pasta" turpmāko saimnieciskās darbības modeli uz laiku atlikta.

Uz nākamās nedēļas Ministru kabineta sēdi tiks sagatavots starpziņojums par "Latvijas Pasta" darbību.

Lemjot par uzņēmuma spēju darboties, akcionārs iecēlis jaunu valdi - amatpersonas, kuras strādā SM resorā. Valdes priekšsēdētājs būs SM Iekšējā audita un kvalitātes vadības departamenta direktors Aivars Veiss, bet valdes locekļi - SM Investīciju departamenta direktore Ilze Aleksandroviča un starptautiskās lidostas "Rīga" valdes loceklis Toms Nāburgs.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Latvijas Pasta valde noraidījusi bijušā satiksmes ministra Aināra Šlesera (LPP/LC) laikā uzsākto Pasta bankas izveides projektu, rosinot izskatīšanai valdībā virzīt Pasta bankai alternatīvu uzņēmuma attīstības scenāriju. Valde noraida medijos izskanējušās bažas par viena miljona latu līgumsoda izmaksu firmai "Mono", ar kuru iepriekš bija noslēgt līgums par bankas izveidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!