Foto: Edijs Pālens
Tautas partijas Saeimas frakcijas deputāte Anta Rugāte ir sagatavojusi grozījumus Saeimas kārtības rullī, kas paredz optimizēt Saeimas prezidija darbu un tajā līdzšinējo piecu prezidija locekļu vietā atstāt divus - Saeimas priekšsēdētāju un sekretāru, informēja Rugāte.

Pašlaik Saeimas prezidijā bez priekšsēdētāja ir divi priekšsēdētāja biedri un bez sekretāra ir arī sekretāra biedrs. Kopumā Saeimas prezidijā ir pieci locekļi.

Rugāte uzskata, ka līdzekļu taupīšanas nolūkos prezidija locekļu skaits ir jāpārskata un līdz 9.Saeimas pilnvaru termiņa beigām prezidijs varētu strādāt divu cilvēku sastāvā.

Rugāte uzskata, ka no minētā samazinājuma iegūtu arī Saeimas prestižs un ievērojami tiktu taupīti līdzekļi. "Šī būtu lieliska iespēja ietaupīt gan uz nesamērīgajām piemaksām prezidija locekļiem, gan uz automašīnu, gan Jūrmalas rezidences rēķina," uzskata deputāte.

Rugāte uzsvēra, ka viņas priekšlikums nav nekādā veidā saistīts ar to, ka Saeima viņu šajā sesijā neievēlēja vakantajā Saeimas priekšsēdētājas biedres amatā. "Mandāta vērtība ir daudzreiz lielāka kā šis viens beņķis. Valsts tikai iegūs, ja mēs grūtos laikos tai iesim palīgā un vispirms paskatīsimies, kas notiek Saeimā," uzsvēra Rugāte.

Rugāte arī uzskata, ka nākotnē vajadzētu samazināt to deputātu skaitu, kuri dodas komandējumos, piemēram, uz Eiropas Padomes parlamentārajām asamblejām nesūtīt deputātus un aizvietotājdeputātus, bet gan deputātiem doties komandējumos tā, lai tur vienmēr tiktu nodrošinātas trīs Latvijai esošās balsis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!