Foto: AFI
Neizslēdzot iespēju, ka pēc budžeta pieņemšanas varētu krist Valda Dombrovska (JL) vadītā valdība, politologs Ivars Ījabs uzskata, ka LPP/LC līderis Ainārs Šlesers varētu būt pēdējais, kuru Valsts prezidents nominētu jaunas valdības veidošanai.

"Šlesers šajā situācijā vienkārši vicina dūres, pats labi zinādams, ka viņam tuvākajā laikā nekas tāds nespīd," sacīja politologs, kurš uzskata, ka šāda Rīgas vicemēra rīcība sasaucas ar viņa radīto enerģiskā un bargā cilvēka tēlu savu vēlētāju priekšā.

Ījabs uzsvēra, ka nav izslēgts, ka Šlesers kādreiz varētu kļūt par premjeru, taču pašreizējā vienīgie, kas varētu gāzt valdību, ir Tautas partija, savukārt LPP/LC līderim "rokas ir par īsām". Pat ja viņam to tomēr izdotos izdarīt, Šlesers būtu pēdējais, ko Valsts prezidents izraudzītos jaunas valdības veidošanai.

"Šleseru gan tas īstenībā neinteresē, [..] līdz ar to nav ideja par to, ka viņš taisītos kaut ko mainīt - viņam galvenais ir atstāt iespaidu uz publiku ar to, cik viņš ir enerģisks un skarbs," sacīja politologs, kurš uzskata, ka gan pašam partijas līderim, gan jebkuram "veselam cilvēkam" ir skaidrs, ka Šlesera prognozētais scenārijs tuvākajā laikā nepiepildīsies.

Jau ziņots, ka vakar partijas LPP/LC kongresā tās līdzpriekšsēdētājs Ainārs Šlesers pauda gatavību uzņemties valdības vadīšanu vēl līdz 10.Saeimas vēlēšanām un jau nosauca iecerēto ministru vārdus.

Šlesers pauda viedokli, ka 2010.gada valsts budžets, lai cik slikts tas arī būtu, ir noteikti jāpieņem, lai nesarežģītu attiecības ar starptautiskajiem aizdevējiem, bet pēc budžeta pieņemšanas Dombrovska valdībai, pēc politiķa domām, ir iespējami ātri jādemisionē, jo neesot jēgas turpināt veģetēt, nepiedāvājot reālu programmu valsts izvešanai no krīzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!