Foto: F64
Politisko apvienību" Vienotība" veidojošās partijas - "Jaunais laiks"(JL), "Pilsoniskā savienība"(PS) un "Sabiedrība citai politikai" (SCP) konceptuāli vienojušās, ka kopējais deputātu kandidātu saraksts tiks veidots no četrām līdzīgām daļām, vienu no tām paredzot līdz šim apvienībā neietilpstošajām partijām un politiķiem, tai skaitā arī bijušajai laikraksta "Diena" galvenajai redaktorei Sarmītei Ēlertei.

Foto galerija

JL priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa portālam "Delfi" skaidroja, ka "Vienotības" sarakstu nosacīti varēs dalīt četrās līdzīgās daļās, pa vienai no tām veidos JL, PS, SCP deputātu kandidāti. Āboltiņa noliedz, ka ceturtā daļa būtu paredzēta atsevišķi Ēlertes pieaicinātiem kandidātiem, norādot, ka lēmumu par šo saraksta daļu partiju līderi pieņemšot kopīgi, turklāt pagaidām arī neesot skaidrs,, vai Ēlerte kandidēšot. Ceturtā daļa deputātu kandidātu saraksta rezervēta arī tām iespējamām partijām, kas varētu pievienoties "Vienotībai". "Iespējams, kāda pievienosies. Runājam arī ar reģionālajām partijām, " stāstīja Āboltiņa.

Lēmumus par dalību politiskajā apvienībā jau tuvākajā laikā plāno pieņemt visas trīs partijas. PS kongress paredzēts jau nākamsestdien, savukārt JL kongress – 13.februārī.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka JL, PS, SCP vienojušās par kopīgu startu 10.Saeimas vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!