Foto: F64
Publiska, organizēta Līgo svētku svinēšana Rīgā varētu būt interesants "folk" produkts, ko sekmīgi pārdot tūristiem, atzina tūrisma kompānijas "Kaleva Travel" mārketinga direktors Pauls Gusts.

Kā ziņots, tūrisma izstādes "Balttour2010" atklāšanā Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) solīja, ka Rīgas dome turpinās iepriekšējā gadā sāktās aktivitātes Rīgas reklamēšanā un šim gadam Rīgas reklamēšanai jau atvēlēti divi miljoni latu, un mērķis ir sasniegt rekordlielu tūristu skaita pieplūdumu Latvijā šī gada vasarā.

Šlesers arī atzina, ka ir iecere Mežaparkā rīkot Jāņu svinēšanu, kur būtu iespējams piedalīties ne vien vietējiem iedzīvotājiem, bet arī viesiem no ārvalstīm.

Gusts gan atzīst, ka Mežaparks nav īsti piemērota vietai šādam pasākumam.

"Līgo dienas svinēšanas tradīcijas autentiski iederētos Brīvdabas muzejā, savukārt nakts lustes ar ugunskuru tūristiem būtu pievilcīgākas, ja notiktu tuvāk pilsētas centram - piemēram, Vērmanes dārzā, uz AB dambja, Doma laukumā," norāda Gusts.

Tāpat tūrisma mārketinga eksperts ierosina apsvērt domu par organizētu tūristu transportēšanu uz zaļumballēm Rīgas apkārtnē, jo Līgo vakarā Rīga ir tukša un svētkus visi devušies svinēt ārpus pilsētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!