Lai arī finansu ministrs Einars Repše uzskata, ka partijas "Jaunais laiks" (JL) valde, sestdien "piecas minūtes pirms kongresa" izslēdzot no savām rindām par partijas ierindas biedru Danu Titavu, rīkojusies "šokējoši un nepiedodami", Repše paliks uzticīgs JL, žurnālistus pirmdien informēja Repše.

Viņš uzskata, ka ir absolūti nepieņemama partijas vadības rīcība, piecas minūtes pirms kongresa izslēdzot Titavu, pat neuzaicinot viņu piedalīties valdes sēdē, lai arī viņš atradās tajā pašā ēkā, tikai par to, ka Titavs vēlējies atkārtoti startēt valdes locekļa vēlēšanās.

Repše šādu rīcību salīdzināja ar "ceļu uz diktatūru un represijām pret citādāk domājošajiem", un aicināja partijas vadību pārskatīt šo lēmumu, kā arī JL cilvēkus iesaistīties notikušā izvērtēšanā.

"Šādi pārkāpumi ir šokējoši, tas ir pirmais solis uz represīvu valsti," sacīja Repše. Viņš norādīja, ka gadījumā, ja partija neizvērtēs notikušo, tad tās ētikas principi viņam vairs nav izprotami, un arī partiju apvienībai "Vienotība" tad "ir interesanta izpratne" par tiem.

Repšes rīcībā neesot informācijas, ka Titavs būtu mēģinājis sašķelt JL, dibinot kādu jaunu politisko organizāciju.

Jau vēstīts, ka JL valde sestdien pirms partijas kopsapulces izslēdza no savām rindām par "pelēko kardinālu" dēvēto Titavu. Repše, kas ir viens no JL dibinātājiem un līderiem, šo lēmumu asi kritizēja, nepiedalījās kongresā un atteicās turpmāk darboties partijas valdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!