Foto: Edijs Pālens
Februārī Saeimas dienesta automašīnas braukšanai uz māju un atpakaļ uz darbu izmantojuši 18 deputāti, kas arī pieteikušies jaunā nodokļa nomaksai, portāls "Delfi" noskaidroja Saeimā.

Februārī dienesta automašīnas braukšanai uz mājām izmantojusi Solvita Āboltiņa (JL), Vineta Muižniece (TP), Augusts Brigmanis (ZZS), Jānis Urbanovičs (SC), Māris Grīnblats (TB/LNNK), Anna Seile (PS), Baiba Rivža (ZZS), Ingrīda Circene (JL), Jānis Strazdiņš (ZZS), Aija Barča (Liepājas partija, ievēlēta no TP), Ērika Zommere (TP), Andris Bērziņš (ZZS), Vilnis Edvīns Bresis (ZZS), Vaira Paegle (PS), Ausma Ziedone – Kantāne (JL), Juris Dobelis (TB/LNNK), Pēteris Hanka (ZZS) un Janīna Kursīte – Pakule (PS).

Janvārī mazāk deputāti izmantojuši automašīnu nokļūšanai uz mājām – Saeimā šādas vajadzības bija pieteikuši 10 deputāti.

Visiem deputātiem, kas izmanto automašīnu nokļūšanai mājās, jāmaksā nodoklis, kas ir atkarīgs no auto dzinēja tilpuma un Saeimas deputātiem ir 22,86 lati.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka saskaņā ar jauno likumu dienesta automašīnu amatpersonas drīkstot izmantot tikai braucieniem uz māju un no mājas uz darbavietu, par ko ir jāmaksā "dienesta auto nodoklis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!