Foto: F64
16.martā politisko partiju apvienības "Vienotība" valde sanāca uz pirmo sēdi un no apvienības līdzpriekšsēdētāju vidus ievēlēja valdes priekšsēdētāju.

Šo amatu turpmāko gadu ieņems partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) valdes priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis, informē apvienības pārstāve Gunda Reire.

Apvienības "Vienotība" statūti paredz, ka tās valdes priekšsēdētāju ievēl valde no līdzpriekšsēdētāju vidus ar vienkāršu balsu vairākumu. Kristovskis ievēlēts, 14 valdes locekļiem balsojot "par". Kristovskis šajā balsojumā par savu kandidatūru atturējās.

"Par galveno "Vienotības" uzdevumu uzskatu Latvijas politisko un sabiedrisko spēku konsolidēšanu. Ar "Vienotības" dibināšanu mēs esam atvēruši durvis ikvienam, kurš negrib stāvēt malā un savas zināšanas, pieredzi un idejas ir gatavs ielikt kopīgā darbā. "Vienotība" nenoliedzami būs spēcīga komanda, piesakot savu dalību 10. Saeimas vēlēšanās," sacīja Kristovskis.

Kristovskis norādīja arī uz nākamajiem "Vienotības" soļiem reģionālās sadarbības veicināšanā: "Katra "Vienotību"  veidojošā partija atsevišķi un visi kopā mēs apvienojam spēcīgus līderus un savas jomas lietpratējus visā Latvijā. Partijām ir labi attīstīts reģionālo nodaļu tīkls, un liela daļa manu centienu būs veltīti partiju sadarbībai Latvijas reģionos."

Saskaņā ar apvienības statūtiem, "Vienotības" valdes priekšsēdētāju ievēl uz vienu gadu. Katru nākamo termiņu jāievēl pārstāvis no apvienību veidojošās partijas. Apvienības valde vienojās, ka nākamos termiņus valdes priekšsēdētāja amatā ieņems secīgi partijas "Jaunais laiks" (JL) priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un partijas "Sabiedrība citai politikai" (SCP) valdes priekšsēdētājs Aigars Štokenbergs. 

Apvienības "Vienotība" valdi veido ne vairāk kā 15 pārstāvji, tai skaitā trīs apvienības līdzpriekšsēdētāji - VIENOTĪBU veidojošo partiju vadītāji. JL, PS un SCP darbam apvienības valdē deleģējusi pa pieciem pārstāvjiem katra.

JL "Vienotības" valdē pārstāv Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis, Saeimas deputāte Silva Bendrāte, JL Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Edgars Jaunups, kā arī partijas valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa "Vienotības" līdzpriekšsēdētājas amatā. PS "Vienotības" valdē pārstāv partijas valdes priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis, PS valdes loceklis un Saeimas deputāts Kārlis Šadurskis, PS valdes loceklis Didzis Konuševskis, PS vēlēšanu kampaņas vadītājs Arvils Ašeradens un PS valdes loceklis Rolands Irklis. SCP apvienības valdē pārstāv partijas valdes priekšsēdētājs Aigars Štokenbergs, partijas valdes locekle, "Vienotības" programmas izstrādes darba grupas dalībniece Karina Korna, partijas valdes loceklis, asociētais profesors, tiesību zinātņu doktors Aleksejs Loskutovs, SCP valdes loceklis, profesors, politikas zinātņu doktors Artis Pabriks un SCP Jauniešu organizācijas valdes loceklis, starptautisko attiecību speciālists Krišjānis Bušs.

Politisko partiju apvienību "Vienotība" 2010.gada 6.martā nodibināja JL, PS un SCP. Apvienības uzdevums ir sākt Latvijas politisko un sabiedrisko spēku saliedēšanu, balstoties uz kopējām vērtībām un vienotu organizāciju. Apvienības mērķis ir radīt jaunu politisku kultūru Latvijā, platformu, uz kuras strādāt ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kam svarīga pārticīga, godīga un eiropeiska Latvija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!