Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Bijusī Austrijas ārlietu ministre Kārina Kneisla, kas savās kāzās laidās dejā ar Kremļa saimnieku Vladimiru Putinu, šo vasaru pavada kādā Krievijas lauku ciematā, atsaucoties uz vietējiem medijiem, vēsta portāls "The Moscow Times".

Kneisla pasaules mediju uzmanības lokā nonāca 2018. gadā, kad, būdama ministres amatā, uz savām kāzām kādā Austrijas vīna darītavā uzaicināja Putinu. Šajās svinībās viņa tika nofotografēta dejojot valsi ar Krievijas līderi.

Tagad vietējam Rjazaņas apgabala medijam Kneisla atklājusi, ka īrē vasaras māju Petrušovas ciemā, kas atrodas aptuveni 350 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Maskavas.

"Es to rezervēju uz vēl vienu mēnesi, tad redzēsim, kas tālāk," viņu citē tīmekļa vietne "Vidsboku". Eksministre neatklāja, cik ilgi jau īrē māju Petrušovā.

"Kad es uz ielas redzu vistas, pīles, kazas, tā ir mana pasaule, jo es dzīvoju nelielā Austrijas ciematā," viņa teikusi.

Kneisla Austrijas ārlietu ministra amatā atradās no 2017. līdz 2019. gadam. 2021. gadā viņa pievienojās Krievijas naftas giganta "Rosņeftj" valdei kā neatkarīga direktore. Kompānijas valdi viņa pameta 2022. gada maijā.

Tomēr Kneisla ir norādīta arī kā Sanktpēterburgas universitātes Krievijas galveno jautājumu Ģeopolitiskās observatorijas direktore. Šis centrs tika izveidots šogad martā ar mērķi "rast risinājumus globālās attīstības izaicinājumiem un Krievijas politikas mērķiem", skaidro "The Moscow Times".

Pašas Kneislas personīgajā tīmekļa vietnē norādīts, ka Austriju viņa pametusi 2020. gada septembrī draudu un "de facto aizlieguma strādāt Austrijā" dēļ. Pirms pārcelšanās uz Krieviju viņa dzīvojusi nelielā saimniecībā Francijā un Libānā.

Uz jautājumu, vai viņa uztur kontaktus ar Putinu, Kneisla medijam "Vidsboku" teikusi, ka pēdējo reizi ar Kremļa saimnieku tikusies 2019. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!