Foto: DELFI
Kamēr Rīgas Centra rajona tiesa trešdien lēma par koncerna "Latvenergo" viceprezidenta Aigara Meļko apcietināšanu, soda kvīti par autostāvvietas neapmaksāšanu izpelnījās Korupcijas novēršana un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētāji.

Foto galerija

Žurnālisti novēroja, ka KNAB Meļko atveda mikroautobusā, kuru atstāja Tiesu nama Abrenes ielā pagalmā.

Portāls "Delfi" tiesā noskaidroja, ka aptuveni divus mēnešus par auto novietošanu pie tiesas ir jāmaksā, un autostāvvietu apkalpo uzņēmums "Europarks".

Taču KNAB par stāvēšanu nebija samaksājis, tāpēc uzņēmuma darbinieks uz biroja "busiņa" uzlika soda kvīti. Žurnālisti novēroja, ka, pēcpusdienā vedot apcietināto Meļko atpakaļ uz "busiņu", KNAB darbinieki par aiz logu tīrītājiem aizlikto kvīti bija stipri pārsteigti.

Portāls "Delfi" noskaidroja, ka par auto novietošanu pie Tiesu nama nav jāmaksā vienīgi tiesnešiem, kuriem ēkas pagalmā ir ierīkota speciāla stāvvieta.

KNAB konvojam un izmeklētājam ir jādomā par savu tiešo pienākumu pildīšanu, proti, aizturētās personas atvešanu uz tiesu, un tiem nav laika domāt vēl par stāvvietu apmaksāšanu, portālam "Delfi" sašutis sacīja biroja pārstāvis Andris Vitenburgs. Viņš uzsvēra, ka šāda situācija ir pirmo reizi, un pareizi būtu, ja pie tiesas nama būtu vieta, kur KNAB izmeklētājiem un konvojam piebraukt un novietot auto.

Vitenburgs skaidroja, ka KNAB iekšējo tiesas pagalmu, uz kuru apcietinātos atved no ieslodzījuma vietām, izmantot nevar. Komentējot notikušo, Vitenburgs sacīja, ka saprot uzņēmuma darbiniekus, kuri iekasē naudu par stāvlaukuma izmantošanu, jo viņi pilda savu darbu, tomēr birojs risinās radušos problēmu, aicinot laukuma saimniekus izbrīvēt vietu KNAB. "Tā nav normāla situācija," sacīja Vitenburgs, norādot, ka konvojā ir trīs cilvēki un izmeklētājs ar konkrētām funkcijām konvojēšanas laikā, kuri seko stingrām instrukcijām, un viņiem nav laika meklēt aparātus, kuros samaksāt par stāvlaukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!