Foto: LETA
Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) rīkotajās sarunās otrdien panākta vienošanās, ka Latvijas Televīzijā jābūt atsevišķam priekšvēlēšanu informatīvajam raidījumam un labāko šāda raidījuma koncepciju varētu izvēlēties konkursā, portālu "Delfi" informēja NRTP.

Politiķu un LTV pārstāvju diskusijā apspriesta LTV apņemšanās neveidot tradicionālās priekšvēlēšanu debates "Milžu cīņas" naudas trūkuma dēļ. Tā vietā LTV pauda gatavību priekšvēlēšanu tematiku iekļaut pašreizējos informatīvi dokumentālajos raidījumos nedēļas garumā.

LTV ģenerāldirektors Edgars Kots otrdienas diskusijā pauda satraukumu par televīzijas finansējumu un iespējamo situācijas politizēšanu, savukārt Saeimas frakciju pārstāvji uzsvēra, ka visas problēmas ir atrisināmas sarunu ceļā un izteica gandarījumu, ka tiek meklēts papildus finansējums gan valdībā, gan, izmantojot dažādu fondu naudas, lai tomēr šos atsevišķos raidījumus būtu iespējams veidot.

Diskusijas rezultātā visi vienojās, ka ir jābūt atsevišķam raidījumam. Kādā formātā to veidos, vēl nav izlemts, bet, iespējams, varētu rīkot konkursu, lai izvēlētos labāko koncepciju un piemērotāko raidījuma vadītāju.

"Objektivitātes un neitralitātes nodrošināšana, vienādas iespējas visiem, gan politiskajām partijām, piedaloties, gan skatītājiem, izvēloties" – svarīgākos kritērijus uzsver NRTP.

Jau ziņots, ka Kots pagājušajā nedēļā paziņoja – LTV varētu izvērst politiķu boikotu un piedāvāt viņiem mazāk ētera laika. Iepriekš LTV paziņoja, ka naudas trūkuma dēļ neplāno rīkot atsevišķu debašu ciklu, tā vietā priekšvēlēšanu tematiku iekļaujot pašreizējos LTV raidījumos.

Savukārt gatavību pārņemt "Milžu cīņas" paudusi telekompānija LNT, kuras vadītājs Andrejs Ēķis vienlaikus vada arī tautas kustību "Par labu Latviju" (PLL), kura sadarbojas ar tāda paša nosaukuma politisko partiju apvienību PLL, ko veido Tautas partija, LPP/LC un dažas reģionālās partijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!