Foto: DELFI
Aizvadītajā diennaktī sniegs vēl aizvien apgrūtinājis mediķu darbu, tādēļ daudzviet mediķiem pie slimniekiem jābrien ar kājām cauri sniegam, kā arī Latgales pusē bijis gadījums, kad gados veca slimniece uz mediķu automašīnu 500 metrus garo ceļu mērojusi ragaviņās.

Kā informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Laura Bundule, vienīgi Kurzemes pusē mediķi nav sūdzējušies par to, ka uzsnigušais sniegs apgrūtinātu darbu, bet citviet Latvijā aizputinātie ceļi kļuvuši par šķēršļiem neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnām.

Latgales pusē aizvadītajā diennaktī mediķi četras reizes mērojuši ceļu pie pacienta pa aizsnigušo ceļu kājām. Pacientiem bija radušies dažādi veselības traucējumu un attālums, kas mediķiem bija jāveic pie slimniekiem, bija no 200 līdz 500 metriem.

Zemgalē ceļi tik sliktā stāvoklī, lai mediķiem būtu būtiski traucēts darbs, nav, tomēr ar aizputinātu ceļu mediķi vakar saskārušies Svētes pagastā. Svētes pagastā mediķi devās uz izsaukumu, un pa ceļam mediķus ar traktoru sagaidīja slimnieces kaimiņš, kurš palīdzēja neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnai ne tikai aizbraukt līdz pacientei, bet arī pēc tam palīdzēja izbraukt.

Tikai pateicoties labā kaimiņa palīdzībai, mediķiem bija iespēja mērot aptuveni trīs līdz četrus kilometrus garo ceļu ar automašīnu.

Rīgā dažos gadījumus mediķiem nokļūšanu pie pacienta traucējis tas, ka automašīna nav varējusi iebraukt māju pagalmos, bet Ķeipenes pagastā mediķi pat divus kilometrus devušies ar kājām pie kādas sasirgušas meitenes, jo sniega dēļ ar automašīnu nav bijis iespējams aizbraukt.

Savukārt no Vidzemes mediķiem īpašas sūdzības par to, ka sniegs apgrūtinātu nokļūšanu pie pacietiem, nav saņemtas, taču neskatoties uz to, mediķu brigādēm četros gadījumos pie pacietiem bija jādodas kājām.

Vidzemes pusē mediķiem bija jāmēro no 150 līdz 300 metriem tāls ceļš, lai nokļūtu pie pacietiem.

Bundule norādīja, ka ceļi aizvien tiek tīrīti, tādēļ ir cerība, ka drīzumā nokļūšana pie slimniekiem mediķiem nebūs tika apgrūtināta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!