Foto: Reuters/Scanpix
Gandrīz visā Latvijas teritorijā izveidojusies apledojuša sniega kārta, tāpēc Valsts meža dienests (VMD) uz laiku aizliedzis medības ar dzinējiem, informēja Valsts meža dienesta preses sekretāre Selva Šulce.

Mežziņiem, ir uzdots uz laiku, atbilstoši vietējai meteoroloģiskajai situācijai, kontrolējamās medību platībās nekavējoties aizliegt dzinējmedību rīkošanu, par to informējot medību tiesību lietotājus un virsmežniecību.

Ja laika apstākļi mainīsies, tad mežzinis šo aizliegumu var atcelt, par to informējot VMD Medību daļu.

Šogad decembrī ir izveidojušies kritiski nelabvēlīgi apstākļi medījamiem dzīvniekiem. Valsts meža dienests norāda, ka šādos apstākļos rīkot medības ar dzinējiem vai traucēšanu ir pretrunā ar Medību likumu, kurā noteikti medību resursu izmantošanas pamatprincipi un atzīts par nelikumīgu medīt apstākļos, kad dzīvnieki glābjas no dabas katastrofām.

Lēmums par dzinējmedību aizliegumu pieņemts, lai ievērotu sabiedrības intereses par medījamo dzīvnieku aizsardzības un labturības prasību nodrošināšanu.

VMD Medību daļas vadītājs Jānis Ozoliņš norādīja, ka ņemot vērā sniega un ledus radīto nelabvēlīgo situāciju meža dzīvniekiem, iedzīvotājiem vajadzētu atturēties pārvietoties pa mežu, lai lieki netraucētu un netramdītu meža dzīvniekus, jo bēgot dzīvnieki ielūzt apledojušajā sniegā, kas ar asajām malām traumē dzīvniekiem kājas.

Īpašs lūgums ir suņu īpašniekiem, it sevišķi lauku teritorijās, neļaut saviem suņiem, arī tad, ja tiem uzlikti uzpurņi, brīvi skraidīt pa mežu, lai suņi nedzenātu meža dzīvniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!