Foto: LETA
Ar jaunajiem Latvijas-Šveices sadarbības programmā iegādātajiem autobusiem, kas paredzēti skolēnu pārvadāšanai, tiek pārvadāti arī citi pasažieri, tādējādi samazinot pārvadāto pasažieru skaitu regulārās satiksmes autobusiem, norāda Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas (LPPA) izpilddirektors Imants Zālītis.

"Pēc asociācijas rīcībā esošās informācijas, ar jaunajiem skolēnu autobusiem ved arī pieaugošos, un pagaidām nav zināms, ar kādiem nosacījumiem," teica Zālītis.

Viņš klāstīja, ka tādējādi samazinās jau tā rūkošais pārvadāto pasažieru skaits. Zālītis piebilda, ka joprojām aktuāla problēma ir arī neregulārie pārvadātāji, kas brauc paralēli regulāro pārvadātāju maršrutiem un atņem pasažierus regulārajiem pārvadātājiem, bet nemaksā nodokļus valsts budžetā.

Kopumā Latvijas-Šveices sadarbības programmas līdzfinansētā projekta ietvaros 59 novadu pašvaldības saņems 110 autobusu, kuru iegādei ir paredzēts Šveices līdzfinansējums 7,36 miljonu latu apmērā.

Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā šogad deviņos mēnešos ir samazinājušies pasažieru pārvadājumi ar sabiedrisko transportu. Pa dzelzceļu šogad deviņos mēnešos pārvadāja 16,025 miljonus pasažieru, kas ir par 4% mazāk, bet ar regulārās satiksmes autobusiem 2010.gada deviņos mēnešos pārvadāja 93,228 miljonus pasažieru, kas ir par 15,4% mazāk nekā pagājušā gada attiecīgajā laika periodā.

Arī pagājušajā gadā kopumā Latvijā būtiski ir samazinājušies pasažieru pārvadājumi ar sabiedrisko transportu. Ar regulāras satiksmes autobusiem 2009. gadā pārvadāti 143,114 miljoni pasažieru, kas ir par 22% mazāk nekā 2008. gadā. Savukārt pa dzelzceļu 2009.gadā pārvadāja 21,555 miljonus pasažieru, kas ir par 19,5% mazāk nekā 2008.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!