Foto: LETA
Finanšu ministrijas darbinieks, bijušais Muitas kriminālpārvaldes šefs Vladimirs Vaškevičs iesniegumā Ģenerālprokuratūrai un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) vaino augstas spēka struktūru amatpersonas pret viņu vērstas provokācijas gatavošanā, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Portāls "Delfi" pārliecinājās, ka ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram, KNAB šefam Normundam Vilnītim un arī finanšu ministram Andrim Vilkam (V) nosūtītā vēstulē Vaškevičs norādījis, ka pret viņu ir iespējamas provokācijas, kuru mērķis ir panākt, lai viņš zaudētu amatu Finanšu ministrijā, vai pat iespējama fiziska izrēķināšanās. Kā provokācijas iespējamos rīkotājus viņš minējis KNAB operatīvo darbinieku Juri Jurašu, Militārās pretizlūkošanas dienesta darbinieka Maiguru Strīķi un Satversmes aizsardzības biroja (SAB) darbinieku Aigaru Sparānu. Vaškevičs gan iesniegumā nemin šo ziņu avotus.

Vaškevičs iesniegumā arī atgādina, ka pret viņu savulaik organizēta spridzināšana un viņa advokāts Ainārs Platacis pazudis bez vēsts, tāpēc viņam esot pamats domāt, ka šī informācija par iespējamo provokāciju ir ļoti nopietna un ticama. Viņš lūdzis KNAB un prokuratūru šīs ziņas pārbaudīt un paziņot viņam par pārbaudes rezultātiem, savukārt finanšu ministram iesnieguma kopija nosūtīta zināšanai.

Jau ziņots, ka KNAB naktī uz otrdien aizturējis Finanšu ministrijas (FM) Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieku Vladimiru Vaškeviču. KNAB informēja, ka otrdien aizturēja FM amatpersonu par kukuļdošanu lielā apmērā – vairāk nekā 50 000 eiro - Valsts ieņēmuma dienesta (VID) amatpersonai, lai tā pienācīgi neveiktu amata pienākumus kontrabandas apkarošanā, nodokļu nomaksas kontrolē un nekonstatētu pārkāpumus attiecībā pret konkrētām personām.

Kādreizējais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietnieks un bijušais Muitas kriminālpārvaldes priekšnieks Vaškevičs pērnā gada martā tika pārcelts un sāka darbu Finanšu ministrijā. Vaškevičs savu amatu VID zaudēja pēc dienesta reorganizācijas.

Rīgas apgabaltiesa patlaban izskata krimināllietu, kurā Vaškevičs apsūdzēts par atkārtoti norādītām nepatiesām ziņām valsts amatpersonas ienākumu deklarācijā, slēpjot savu patieso mantisko stāvokli. Vaškevičs neatzīst viņam izvirzīto apsūdzību. Vienlaikus Rīgas apgabaltiesā izskata krimināllietu, kurā trīs personas apsūdzētas par uzņēmēju Genādija Peredeļska, Gata Aišpura un Aigara Lūša slepkavībām, kā arī Vaškeviča slepkavības mēģinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!