Foto: LETA
Pirmās civilprasības saistībā ar 1997.gadā notikušo Talsu traģēdiju tiesās iesniegtas tikai 2006.gadā, tāpēc Augstākā tiesa (AT) noraida pārmetumus par pārāk ilgu to izskatīšanu, portālam "Delfi" norādīja tiesā.

Tiesa norāda, ka saistībā ar traģisko negadījumu Talsos, kas notika 1997.gada 28.jūnijā, nolēmums krimināllietā stājās spēkā 2002.gadā. AT atgādina, ka tiesa šajā lietā attaisnoja bijušo Talsu ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieku Pēteri Bekmani un inspektoru Modri Keiselu, savukārt bijušajam Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietniekam Pāvelam Zagorskim atstāts spēkā nosacīts brīvības atņemšanas sods uz trim gadiem.

Savukārt pirmās civilprasības saistībā ar zaudējumu un morālā kaitējuma atlīdzības piedziņu pirmās instances tiesā iesniegtas tikai 2006.gadā. Kopumā tiesā saņemtas 13 civilprasības – deviņas iesniegtas 2006.gadā un četras prasības - 2007.gadā.

AT norāda, ka lietā, kurā spriedums stājās spēkā šogad 9.februārī, prasītāji prasību tiesā iesniedza 2007.gada 26.jūnijā, līdz ar to lieta trīs tiesu instancēs izskatīta trīs ar pusi gadu laikā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka trešdien stājies spēkā pirmais spriedums Talsu traģēdijas lietā, kurš liek VUGD cietušajam izmaksāt 100 000 latu. Par 1997.gada 28.jūnijā notikušās Talsu traģēdijas nodarītā morālā kaitējuma kompensēšanu tiesā iesniegtas vairāk nekā desmit prasības.

Traģēdija notika IeM rīkotajos svētkos, kuros, lūstot autopacēlāja strēlei, no 19 metru augstuma nokrita grozs ar 22 cilvēkiem. Kritienā dzīvību zaudēja deviņi bērni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!