Foto: F64
Lietā par došanos atpūtas braucienā uz Tenerifi Tiesnešu disciplinārkolēģija Ogres tiesas priekšsēdētājai Maijai Vētrai izteica piezīmi, bet pret tiesnesi Irēnu Cupiku ierosināto lietu izbeidza, portālu "Delfi" informēja Augstākās tiesas (AT) pārstāve Rasma Zvejniece.

Tiesnešu disciplinārkolēģija, izskatot tieslietu ministra Aigara Štokenberga (V) pret Vētru rosināto disciplinārlietu, atzina, ka viņa nebija izpildījusi tiesas priekšsēdētāja pienākumus, jo, izbraucot no valsts, nebija nozīmējusi tiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju. Par to disciplinārkolēģija viņai uzlika disciplinārsodu – piezīmi.

Savukārt pret tiesnesi Cupiku lietu izbeidza, jo Disciplinārkolēģija konstatēja, ka tieslietu ministrs, rosinot disciplinārlietu, nebija norādījis, kādus darba pienākumus tiesnese nav izpildījusi. 3.decembrī, kad Cupika neatradās darba vietā, tiesas sēdes viņai nebija nozīmētas, bet ar tiesu lietu vešanu saistītos pienākumus tiesnese bija izpildījusi brīvdienās un ārpus darba laika.

Tiesneses prombūtne arī bija saskaņota ar tiesas priekšsēdētāju. Disciplinārkolēģija atzina, ka nav pamata uzskatīt, ka tiesnese būtu atradusies neattaisnotā prombūtnē, tāpēc lietu izbeidza.

Discplinārkolēģijas lēmumu var pārsūdzēt.

Jau ziņots, ka TV3 raidījums "Nekā personīga" vēstīja - Ogres rajona tiesas priekšsēdētāja Vētra un tiesnese Cupika bija pieteikušas došanos atvaļinājumā 6.decembrī un saņēmušas attiecīgu Tiesu administrācijas atļauju, taču jau trīs dienas pirms tam - 3.decembrī, kad abām tiesnesēm vēl bija darbadiena, viņas jau bija devušās atpūtā.

Pēc notikušā Štokenbergs ierosināja pret abām tiesnesēm disciplinārlietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!