Foto: LETA
Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) izvērtēs piecus iespējamos Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka amata kandidātus un līdz marta vidum nosauks vienu vai divus iespējamos pretendentus uz šo amatu, kurus izvērtēs kopā ar arodbiedrības pārstāvjiem, portālu "Delfi" informēja Iekšlietu ministrijā.

Trešdien ministres, VUGD priekšnieka Ainara Penča un Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un Transporta darbinieku arodbiedrība(LAKRS) priekšsēdētāja Jura Kalniņa tikšanas laikā tika nosaukti pieci iespējamie VUGD šefa amata kandidāti - VUGD Operatīvās vadības pārvaldes priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons, VUGD Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Oskars Āboliņš, Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas direktors Normunds Plēgermanis, VUGD priekšnieka vietnieki Māris Ziemelis un Intars Zitāns.

Tikšanas laikā kā būtiskākie kritēriji nākamajam priekšniekam tika minēti spēja komunicēt ar sabiedrību, kā arī autoritāte darbinieku vidū. Kalniņš uzsvēra, ka jaunajam VUGD priekšniekam būs nepieciešams aktīvi sadarboties ar reģioniem.

Mūrniece un Kalniņš vienojās izvērtēt nosauktos kandidātus un tikties 8. martā, lai nosauktu vienu vai divus pretendentus Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka amatam.

Jau ziņots, ka VUGD priekšnieks ģenerālis Pencis ir nolēmis doties izdienas pensijā, tomēr pēc ministres lūguma līdz 1. aprīlim turpinās darbu, lai vadītu VUGD iespējamo pavasara plūdu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!