Foto: LETA
Bijusī Saeimas Juridiskās komisijas vadītāja pašreizējā Satversmes tiesas (ST) tiesnese Vineta Muižniece pieļauj, ka protokolā par Krimināllikuma grozījumu virzību, ir kļūda, taču noliedz, ka tā būtu apzināta rīcība.

"Iespējams, ka tur ir kļūda. Iespējams, ka tur patiesi ir kļūda. Tas patiesi tā varētu būt," viņa sacīja ļoti skopos komentāros Latvijas Televīzijas ziņu raidījumam "Panorāma".

Muižniece noliedza, ka protokolā apzināti būtu veikusi ierakstus, kas būtu pretrunā ar komisijā lemto.

"Jūs uzdodat tādu jautājumu! Nē, es neesmu apzināti neko darījusi, esmu centusies vienmēr, lai protokols pēc būtības atspoguļo tā, kā komisija ir vēlējusies," atbildēja Muižniece.

Uz jautājumu, ka šajā gadījumā protokols pilnīgi neatspoguļo komisijas viedokli, ko apliecina 9.Saeimas laikā veiktais audioieraksts, viņa teica: "Tā tas nevarētu būt, tā nevarētu būt. Es nevēlos vairs tiešām nekādas saskarsmes ar politiskiem procesiem, ne vairs stenogrammas, ne kaut ko citu, piedodiet lūdzu."

Jau ziņots, ka trešdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Korupcijas novēršanas apakškomisijas priekšsēdētājs Aleksejs Loskutovs ("Vienotība") paziņoja, ka b ijusī parlamenta Juridiskās komisijas vadītāja 9.Saeimā no Tautas partijas un pašreizējā ST tiesnese Muižniece, iespējams, viltojusi komisijas sēdes protokolu, lai apturētu Krimināllikuma grozījumu virzību saistībā ar partiju finansēšanas pārkāpumiem. Loskutovs vērsīsies pie ģenerālprokurora, lūdzot izvērtēt iespēju sākt kriminālprocesu par dienesta viltojumu.

Pēc Loskutova teiktā, sēdes audioieraksts liecina, ka par likumprojekta virzību pirmajam lasījumam nobalsoja septiņi deputāti, pret neviens nebija, bet atturējies viens. Protokols parakstīts četrus mēnešus vēlāk pēc komisijas sēdes, un Loskutovs apgalvo, ka Muižniece, iespējams, darbiniekiem bija devusi norādījumus, ko tieši rakstīt protokolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!