Foto: eVide
Ceturtdien Rīgā sāksies konference "Efektīva pacientu organizāciju iesaistīšanās lēmumu pieņemšanas procesos", kuras mērķis ir apzināt nevalstisko organizāciju iespējas piedalīties lēmumu pieņemšanas procesos veselības un sociālajā aprūpē, informē pasākuma rīkotāja, organizācija "Dzīvības koks".

"Latvijas problēma šobrīd ir tā, ka pacientu un viņu tuvinieku organizācijas un organizācijas, kas saistītas ar veselības un sociālo aprūpi, ir nepietiekami ņemtas vērā, veidojot valsts politikas dokumentus, kā arī realizējot valsts un pašvaldību noteiktās funkcijas," paziņojumā medijiem norāda "Dzīvības koks". Organizācija uzsver, ka tā vēlas ne tikai palīdzēt indivīda līmenī, bet arī ietekmēt visu sistēmu. "Latvijā šobrīd pēc Lursoft datiem ir reģistrētas apmēram 13 000 nevalstiskās organizācijas. Vismaz teorētiski ~ 30 % no tām būtu jābūt veselības un sociālās jomas organizācijām, taču, ja paskatāmies šo organizāciju aktivitātes un iesaisti sabiedriskajos procesos, tad tikai kādas 100 organizācijas ir patiešām aktīvas, vēl mazāk iesaistās politikas veidošanas procesos," piebilst organizācija.

Konferencē piedalīsies vairāk nekā 30 dažādu organizāciju pārstāvji, kā arī Veselības ministrijas un daudzu citu gan Latvijas, gan starptautisku organizāciju vadītāji un pārstāvji.

Konference noslēgsies piektdien, un tā notiks "Maritim Park Hotel".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!