Foto: Shutterstock
Aizvadītās nedēļas nogalē Daugavpilī, Jelgavas ielas 23.nama pagalmā, atkritumu konteinerā atrastais jaundzimušais piedzimis dzīvs, secināts tiesu medicīnas ekspertīzē.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Inguna Pužule pastāstīja, ka jaundzimušā zēna svars bijis 2 kilogrami 700 grami. Miesas bojājumi mirušajam nav konstatēti. Darbs zīdaiņa nāves patieso iemeslu noskaidrošanai turpinās.

Policija skaidro arī bērna mātes personību.

Policija aicina atsaukties visus, kuru rīcībā ir jebkāda informācija saistībā ar šo gadījumu, zvanīt uz policiju pa tālruni 65403302 vai uz Latgales reģiona pārvaldes anonīmo uzticības tālruni 65403399.

Daugavpils reģionālās slimnīcas Dzemdību nodaļā, kur janvāra nogalē tika atklāta Latvijā trešā glābējsilīte, komentējot notikušo, pieļāva, ka informācija par glābējsilītes piedāvāto iespēju līdz šiem cilvēkiem, iespējams, nav nonākusi.

Iespējams, ka šie cilvēki, kas izmetuši jaundzimušo atkritumos, par iespējām atbrīvoties no bērna, saglabājot viņam dzīvību, nemaz nav interesējušies. Normāls cilvēks, kurš kaut nedaudz domā ar galvu, šādi tomēr nebūtu rīkojies, uzskata Dzemdību nodaļas darbinieki.

Jau ziņots, ka 6.martā Daugavpilī, Jelgavas ielas 23.nama pagalmā, atkritumu konteinerā tika atrasts jaundzimuša bērna līķis. Par bērna līķi policiju informējis kāds mājas iedzīvotājs, kurš, izmetot atkritumus, to pamanījis konteinerā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 12.nodaļas "Nonāvēšana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!