Foto: DELFI Aculiecinieks
Jau pirms vairākiem gadiem 2008., varbūt vēl agrāk, piefiksēju Rīgas centrā uz namu sienām asprātīgus trafaretu grafiti - varētu teikt arī karikatūras. Sāku vākt. Sadūšojos iesūtīt Delfi Aculiecinikā. Tādas pārdomas man raisījās.

Ja Grafiti ir ar ideju, vai interesantu māksliniecisku izpildījumu - cienu. Jā tas ir zināmā mērā sabiedriskās kārtības pārkāpums, bet ja Grafiti ir ar cēlu ideju, man simpatizē tāda sabiedriskā aktivitāte.

 Vēl viens iemesls, kāpēc es nolēmu iepublicēt šīs bildes ir, lai uzrunātu šo grafiti autorus:

Kas ir interesanti šiem grafiti, parasti tie ir uzpūsti vārtrūmēs, nevis uz fasādes, kas liek domāt, ka autors vai autori ir vai nu kautrīgi uz pieķeršanu vai ļoti respektē mājas fasādi.

 Tālāk mēģinot uzburt autora profilu, varu noģist, ka viņš (vai viņa) ir politiski un sabiedriski aktīvs, kritizē, kariķē, Kalvīti, Repši, Tautas partiju, nesen arī Vilnīti, agrāk LēNēTē talantu Fabriku u.c.. Piemin, Jeremiju, Maskačku, datorspēļu varoņus, kaut kādu tārpiņu, Žoržu Siksnu, Chuck Norris nekritizē - tas vienkārši stāv uz sienas un vienu citu vīru ar cepuri.

 Ja kāds no šo grafiti autoriem, vai pietuvinātajām personām, šo lasa labprāt gribētu zināt arī viņa, kaut vai anonīmu, komentāru. Ir vairāki grafiti, kurus ir grūti saprast, kas ar to bijis domāts.

 Apzinos, ka šī grafiti kolekcija pilnībā neatspoguļo visu šī autora daiļradi, varbūt ir kādi jaundarbi, iespējams, citā Rīgas rajonā, pa kuru nestaigāju.

PVP

/Pilsētas Vērotājs Pfilips/



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!