Foto: LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis ir pieņēmis lēmumu par disciplinārsoda piemērošanu savai vietniecei Jutai Strīķei, bet viņu vēl nav par to informējis.

Strīķe teica, ka pirmdien visu dienu esot bijusi darbā un sasniedzama, taču ar piemēroto disciplinārsodu nav iepazīstināta. Uz jautājumu, kāpēc ar lēmumu nav iepazīstināta, Strīķe atbildēja: "KNAB priekšnieks, visticamāk, vienkārši vēl nav gatavs, jo es neredzu citu izskaidrojumu."

Attiecībā uz disciplinārsoda pārsūdzēšanu Strīķe komentārā ir rezervēta. Viņa vēloties vispirms iepazīties ar piemēroto disciplinārsodu un tad lemt, kā rīkoties.

Jau vēstīts, ka disciplinārlietu izmeklēšanas komisija 23.martā pabeidza disciplinārlietas izmeklēšanu par Strīķes rīcības atbilstību KNAB iekšējās kārtības noteikumiem un KNAB priekšnieka rīkojuma nepildīšanu.

Savu slēdzienu komisija nodeva KNAB priekšniekam, kuram bija jāpieņem lēmums par amatpersonas saukšanu pie disciplināratbildības vai par disciplinārlietas izbeigšanu.

Disciplinārlieta pret Strīķi bija ierosināta par interviju sniegšanu vairākiem medijiem, piemēram, raidījumiem "Nekā personīga", "Bez cenzūras", bez saskaņošanas ar KNAB priekšnieku. Strīķei tiekot pārmesta biroja iekšējās darba kārtības noteikumu pārkāpšana attiecībā uz KNAB oficiālo viedokli.

KNAB likums noteic, ka biroja amatpersonai par disciplinārpārkāpumu var piemērot šādus disciplinārsodus: piezīmi, rājienu, mēnešalgas samazināšanu, pazemināšanu amatā uz laiku līdz trim gadiem un bargāko - atbrīvošanu no amata.

Tikmēr joprojām turpinās divu disciplinārlietu izmeklēšana pret otru KNAB priekšnieka vietnieku Alvi Vilku, kurš ir atstādināts no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!