Foto: F64
Prokuratūra neuzsāks kriminālprocesu pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša lūguma vērtēt, vai biroja operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs nav veicis noziegumu, paziņojot, ka Vilnītis it kā licis prettiesiski noklausīties politiķu sarunas. Nolemts arī neuzsākt kriminālprocesu par Vilnīša iespējamo prettiesisko rīcību, jo pārbaudē nav gūti pierādījumi Juraša apgalvojumiem.

Ģenerālprokuratūrā nolemts atteikt uzsākt kriminālprocesu pēc Vilnīša iesnieguma par neslavas celšanu, jo nav bijis iespējams gūt pierādījumus, kas apstiprinātu vai izslēgtu Juraša un KNAB šefa vietnieces Jutas Strīķes Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas sēdē paustos apgalvojumus, portālam "Delfi" pavēstīja prokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks.

Prokuratūra secinājusi, ka apgalvojumos nav konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāva.

Tāpat prokuratūra pārbaudīja masu medijos publicēto informāciju par iespējamo Vilnīša prettiesisko rīcību, un nolemts neuzsākt kriminālprocesu par noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā, jo pārbaudē nav bijis iespējams gūt pierādījumus, kas apstiprinātu vai izslēgtu Juraša un Strīķes paustos apgalvojumus.

Jau vēstīts, ka Jurašs marta nogalē Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas sēdē paziņoja, ka Vilnītis prettiesiski un bez pamata lūdzis noklausīties politiķu sarunas. Jurašs neprecizēja, kādus politiķus Vilnītis vēlējies noklausīties un kad tas noticis, un kad par to informēta prokuratūra.

Vilnītis teikto noliedza un sauca par apmelojumiem. Aprīļa sākumā pēc Vilnīša iesnieguma Ģenerālprokuratūra sāka pārbaudi, lai izvērtētu, vai Jurašs nav veicis noziegumu, paziņojot, ka Vilnītis it kā licis prettiesiski noklausīties politiķu sarunas.
Portāla "Pietiek.com" iepriekš publiskotajā KNAB darbinieku premjeram un ģenerālprokuroram adresētajā iesniegumā par Vilnīša pārkāpumiem ir punkts, kurā teikts, ka Vilnītis iejaucies biroja amatpersonu neatkarīgā procesuālo darbību īstenošanā, piemēram, dodot norādījumus operatīvo izstrāžu uzsākšanai bez pietiekama tiesiska pamata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!