Foto: LETA
Bijušais Saeimas priekšsēdētājs un bijušais apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK biedrs Jānis Straume, kurš izcieš arestu par braukšanu dzērumā, pie stūres bija sēdies 1,9 promiļu reibumā, un viņam nāksies ne tikai zaudēt autovadītāja tiesībām uz četriem gadiem, bet arī uz kādu laiku atvadīties no sava vaļasprieka - medībām, jo viņam konfiscētas divas džipā atrastās karabīnes, ziņo portāls "Pietiek.com".

Tukuma policija Straumi 8. aprīļa vakarā ap pulksten 21:15 aizturējusi Tukuma novada teritorijā uz autoceļa Rīga-Ventspils, pa kuru Straume ar savu apvidus auto "Infiniti QX56" devies mājup no medībām Kurzemes pusē. Straumes auto apturēts sakarā ar "konkrētām aizdomām", ka tā vadītājs varētu būt alkohola reibumā.

Pēc portāla "Pietiek" rīcībā esošās informācijas, medību laikā noticis konflikts, un kāds no Straumes medību biedriem anonīmi ziņojis policijai, ka pie konkrētā auto stūres atrodas iereibis cilvēks. Tukuma policijas oficiāli sniegtā informācija liecina, ka modrību Straumes džips izraisījis tādēļ, ka saņemts kāda iedzīvotāja zvans, lai pievēršot uzmanību šim auto.

Straume prasībai iepūst alkometrā nav pretojies, un alkometrs Straumes izelpā uzrādījis 1,9 promiles alkohola.

11. aprīlī administratīvā lieta nodota Tukuma rajona tiesai. Tomēr 10 diennakšu sodu Straume Lieldienu nedēļā sācis izciest Jūrmalā, jo tur ir viņa deklarētā dzīvesvieta. Par braukšanu smagā reibumā Straumem arī būs jāmaksā sods no 800 līdz 1000 latu un jāšķiras no autovadītāja tiesībām uz četriem gadiem.
Par džipā atrastajām divām medību karabīnēm policija uzsāka atsevišķu administratīvā pārkāpuma lietu. Administratīvais sods, kas saistīts ar apreibinošo vielu neatļautu lietošanu, automātiski nozīmē, ka tiks anulēta ieroča glabāšanas atļauja.

Straume bija parlamenta priekšsēdētājs 7. Saeimas laikā no 1998. gada 3. novembra līdz 2002. gada 5. novembrim. Straumes politiskā karjera beidzās 2006. gadā līdz ar neievēlēšanu 9. Saeimā.

1962. gadā dzimušais Straume ilgus gadus bija viens no "tēvzemiešu" līderiem. Viņš politikā iesaistījās jau Atmodas laikā 1988. gadā, sākot ar kustību Helsinki -86. Vēlāk darbojies Latvijas Nacionālās neatkarības kustībā (LNNK), Pilsoņu Kongresā un apvienībā Tēvzemei un Brīvībai. Straume ticis ievēlēts 5., 6.,7. un 8. Saeimā no Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK. Straume kopš šā gada 10.marta vairs nav politiskā spēka biedrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!