Foto: Publicitātes foto
Trešdien par Latvijas Universitātes rektoru atkārtoti ievēlēts līdzšinējais augstskolas vadītājs profesors Mārcis Auziņš, informēja LU un augstskolas studentu padome.

LU rektora amatam tika izvirzīts pašreizējais rektors profesors Mārcis Auziņš un LU Komunikācijas studiju nodaļas vadītāja profesore Inta Brikše, kura amatam saņēmusi LU Studentu padomes un LU Sociālo zinātņu fakultātes izvirzījumu.

"Studentiem bija iespēja vērot profesora Auziņa darbību aizvadīto četru gadu laikā. Taču situācija, ka Studentu padome šajās vēlēšanās izvirzīja savu kandidātu, mūsuprāt, norāda, ka šo gadu laikā Universitāte ir attīstījusies, taču ne pietiekamā apmērā. Izvirzot amatam profesori Intu Brikši, studenti ieguldīja savas cerības uz kvalitatīvām un laikmetīgām pārmaiņām Universitātē kā administratīvā struktūrā un Universitātē kā zinātnes veidotājā," LU rektora vēlēšanu rezultātus komentēja LU SP priekšsēdētājs Mārtiņš Līdaks.

LU rektora vēlēšanas noritēja trešdien, LU Satversmes sapulcē 185 delegātiem atbalstot un 92 delegātiem esot pret, LU rektora amata ievēlot profesoru Mārci Auziņu. 277 LU Satversmes sapulces delegātu skaitā bija arī 74 studējošo pārstāvji.

Rektoru LU Satversmes sapulce ievēl uz četriem gadiem. Rektora vēlēšanas notiek aizklātās balsošanas kārtībā. Par ievēlētu rektora amatā atzīstams pretendents, kurš saņēmis vairāk par pusi balsu no to Universitātes Satversmes sapulces dalībnieku skaita, kas piedalījušies vēlēšanās.

Abu kandidātu diskusijas, kurās tie pauda savu nostāju Universitātei svarīgos jautājumos, notika jau iepriekš. Tajās abi kandidāti uzsvēra nepieciešamību paaugstināt studiju kvalitāti. Auziņš norādīja, ka centīsies celt mācību kvalitāti, piesaistot gan Latvijas, gan ārvalstu mācībspēkus, iespēju strādāt pētniecības projektos savā nozarē utt.

Savukārt Brikše savu programmu balstīja uz četriem pīlāriem – studiju kvalitāti, pētniecības atpazīstamību, starptautisko atpazīstamību un labu pārvaldību.

Auziņš LU vadību pirms četriem gadiem pārņēma no Ivara Lāča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!