Foto: stock.xchng
Šķietami mierīgajā, vasarīgi siltajā 28. maija vakarā Latviju pāršalca prezidenta V.Zatlera runa, kurā prezidents publiski nosauca trīs oligarhu vārdus, un rosināja referendumu Saeimas atlaišanai.

Daudzu cilvēku sirdīs šī runa, atrada neviltotu atbalstu un bija vajadzīga, kā dzidrs skābekļa malks. Beidzot tas ir noticis, beidzot arī virs Latvijas iedzīvotājiem iešalcās pārmaiņu vēja pirmās brīzes, vai tiešām ceturtā atmoda, vai tiešā tautas balss ir sadzirdēta!? Ar lepnumu atļaušos teikt jā,vismaz ar mani tas tā notika, un domāju, ka ne tikai ar mani. Tālākie notikumi arvien vairāk apstiprināja prezidenta lēmuma pareizību. Sabiedrība tika sapurināta, un jāteic, ka ne bez putekļiem, jo galvu augstu pacēla V.Zatlera pretinieki, sparīgāki kļuva arī aizstāvji, un tas liecina tikai to, ka ir jārīkojas.

Šajā gadījumā es vēršos pie radošās inteliģences, un aicinu nenoskatīties, bet darboties. Protams, ka sabiedrība pret radošo inteliģenci attiecas ļoti neviennozīmīgi, sakot, ka tie ir liekēži, ka nav nekādas jēgas no tā ko viņi dara, līdz ar to mākslinieku, režisoru, aktieru, dejotāju, rakstnieku, dzejnieku, mūziķu u.c. radošo profesiju prestižš ir, maigi sakot, cietis. Manuprāt te nu būtu tā īstā reize, lai parādītu savu radošo spēku un varēšanu. Daudzi teiks, ka māksliniekiem nav ko līst politiskajos procesos, ka tas nav mākslinieka uzdevums, bet domāju, ka tieši šobrīd un tagad, ir ne tikai jālien, bet ar varu jāspraucās sabiedriskajā telpā, lai ar savām domām, enerģiju palīdzētu cilvēkos atdzīvināt, jau gandrīz zudušo ticību sev, un tiesiskai valstij. Ir dota iespēja, pirmais burts ir pateikts, debesis ir vaļā.

Aicinu visus radošo profesiju pārstāvjus, un ne tikai, runāt ar cilvēkiem no skatuvēm, sabiedriskās sanākšanās, iesaistīties politikā, jā tieši politikā, jo spriežot pēc Saeimas balsojumiem, var diezgan droši secināt, ka kādi čerdesmit cilvēki, kuri varētu, ja gribētu būt godīgi, tur ir. Man teiks, ka māksliniekiem nav ko politikā darīt, piekrītu, ja šis mākslinieks ir tikai partijas "seja", nedomāju, ka mākslinieki neko nesaprot, un nav spējīgi pieņemt lēmumus, tikai ja nu reiz viņi ir politikā, viņiem jāļauj izteikties par to, ko viņi grib izdarīt, un kādā veidā, vienkārši viņi ir jātestē, bet tas jau būtu žurnālistu uzdevums.

Tāpēc nenovērtēsim par zemu mums doto iespēju panākt, lai mūsu Latvija būtu valsts, ar kuru varētu lepoties no sirds, nebrauktu prom uz svešām zemēm, dzimtu skaisti un gudri bērni.
"Viena vieta uz brieža vēl brīva!"

Ar cieņu,
Harijs Ozols, dziesmu autors un izpildītājs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!