Foto: DELFI Aculiecinieks
Glābēji sestdien pēcpusdienā un vakarā saņēmuši kopumā desmit ar negaisu saistītus izsaukumus, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Viktorija Šembele.

Glābēju palīdzība bijusi nepieciešama, lai sazāģētu un aizvāktu uz ceļa vai elektrības vadiem uzkritušus kokus.

Visvairāk izsaukumu bijis Rīgā un Olainē. Rīgā, piemēram, Lubānas ielā koki no brauktuves bija jānovāc trīs vietās, savukārt Katlakalna ielā koks bija uzkritis uz elektrības vadiem.

Olainē VUGD palīdzība bija nepieciešama divās vietās - koki bija uzkrituši gan uz brauktuves, gan uz elektrības skapja.

Aizvadītajā diennaktī kopumā saņemti 88 izsaukumi, no tiem 49 bija ugunsgrēki, 26 - glābšanas darbi, septiņi - mežu ugunsgrēki, seši - maldinājumi.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī vietām Latvijā bija pērkona negaiss. Vakar visvairāk lijis Rīgā - dažas minūtes ilgušā pērkona negaisa laikā nolijuši deviņi milimetri nokrišņu. Citur lijis mazāk, piemēram, Dobelē nolijuši pieci milimetri. Pērkona negaiss ar lietu un vēja brāzmām bijis novērojams dažādās Latvijas vietās, taču nekādi būtiski rekordi neesot sasniegti.

Arī pagājušajā naktī vietām lijis. Daugavpilī nolijuši pieci milimetri, ko centra speciālisti raksturo kā mērenu lietu.

Arī svētdien vietām Latvijā tiek prognozēts pērkona negaiss un īslaicīgs lietus. Šodien arī vietām saglabāsies stiprs karstums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!