Foto: DELFI
Tiesnešu disciplinārkolēģija nolēmusi izbeigt disciplinārlietu par tīšu normatīvo aktu pārkāpumu kādas civillietas izskatīšanā, kas sākta pret Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas tiesnesi Raimondu Bulu.

Disciplinārkolēģija atzinusi, ka tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V) lietu pret Bulu ierosinājis nepamatoti.

Tiesnesis, izskatot civillietu, ir vērtējis prasītāja pārstāves pilnvaras atbilstību likuma prasībām, un tas attiecas uz likuma interpretāciju un neveido disciplinārpārkāpuma sastāvu. Saskaņā ar Tiesnešu disciplinārās atbildības likuma 7.panta 7.daļas 1.punktu šādos gadījumos disciplinārlieta tiek izbeigta, liecina Augstākās tiesas interneta mājaslapā publicētā informācija.

Jau ziņots, ka disciplinārlieta pret Bulu sākta 17.maijā par tīšu normatīvo aktu pārkāpumu kādas civillietas izskatīšanā, nepielaižot puses pārstāvi, turklāt konkrētajā procesā, iespējams, netika nodrošināts procesuālais taisnīgums - tiesības uz civiltiesisku strīdu izskatīšanu pienācīgā procesā.

Pats Buls lūdza izbeigt pret viņu sākto disciplinārlietu, jo tā sākta nelikumīgi, bez tiesiska pamata.

Ar Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas priekšsēdētājas palīga Kaspara Sadauska starpniecību Buls iepriekš pauda uzskatu, ka disciplinārlieta pret viņu ir ierosināta nelikumīgi, bez tiesiska pamata, tāpēc viņš ir rakstveidā sniedzis ne tikai pieprasītos paskaidrojumus, bet arī lūgumu par disciplinārlietas izbeigšanu.

Tieslietu ministrijā nekonkretizēja, par kuru no tiesneša Bula skatītajām lietām šī disciplinārlieta ir ierosināta, vien norādīja, ka iesaistītās puses bijušas parādnieks un kāda banka.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka konkrētajā civillietā prasītājs bijusi AS "Parex banka", bet atbildētājs - fiziska persona, savukārt strīds bijis par parāda piedziņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!