Foto: LETA
Valsts prezidents Andris Bērziņš uzskata, ka palīdzēt finansiāli uzturēt neuzraudzītos dievnamus un valstij atbalstīt baznīcu būs iespējams tikai situācijā, kad valsts ekonomikā atsāksies izaugsme.

Prezidents to norādīja arī 28.jūlija sarunā ar Pareizticīgo baznīcas Rīgas un visas Latvijas Metropolītu Aleksandru. "Kā zināms, šobrīd turpinās budžeta konsolidācijas pasākumi," uzsvēra Bērziņa preses sekretāre Līga Krapāne.

Metropolīts Aleksandrs ceturtdien tikšanās laikā ar Bērziņu aicināja sniegt finansiālu atbalstu bez uzraudzības atstātajām baznīcām, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Metropolīts Aleksandrs aicināja prezidentu un visu laicīgo varu pārstāvjus sadarboties ar baznīcu, pēc iespējas sniedzot arī finansiālu atbalstu, jo iedzīvotāju skaita sarukums, īpaši lauku rajonos, iztukšo draudzes un dievnami, kam ir arī kultūrvēsturiska vērtība, paliek bez uzraudzības.

Bērziņš šonedēļ ir ticies arī ar Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskapu-metropolītu Zbigņevu Stankeviču un Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskapu Jāni Vanagu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!