Foto: PantherMedia/Scanpix
Saistībā ar pārkāpumiem iepirkumu jomā disciplinārsodus saņēmušas septiņas augstas Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) amatpersonas.

Savukārt IeVP priekšnieka Visvalža Puķītes disciplinārlieta joprojām ir apturēta, jo viņš joprojām slimo.

Tieslietu ministrijas pārstāve Līga Brice teica, ka Tieslietu ministrijas disciplināri sodītās amatpersonas pārkāpumus ir izdarījušas iepirkuma jomā, proti, iepirkuma komisija nepārliecinājās par pretendentu atbilstību tehniskās specifikācijas izvirzītajām prasībām un iepirkuma dokumentācijā pretendentiem izvirzītas nepamatotas pieredzes prasības.

Pārkāpumi saistīti ar projektiem par dzīvojamā korpusa renovāciju Cēsu audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem un ieslodzīto informācijas sistēmu.

Amatpersonām piemēroti rājieni un piezīmes.

Sodītās amatpersonas ir IeVP priekšnieka vietnieks, IeVP Nodrošinājuma dienesta priekšnieks, IeVP Materiāli tehniskā nodrošinājuma daļas priekšnieks, IeVP Juridiskā dienesta priekšniece, IeVP Budžeta un finanšu dienesta priekšniece, IeVP Uzraudzības daļas priekšnieks un IeVP Apsardzes daļas priekšnieks.

Tieslietu ministra preses sekretāre Inga Saleniece teica, ka Tieslietu ministrijā joprojām ir apturētas pret Puķīti ierosinātās disciplinārlietas, jo amatpersona joprojām slimo un nevar sniegt paskaidrojumus. Puķīte slimības lapu iesniedza 17.jūnijā.

Jau ziņots, ka jūnija sākumā tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V) ierosinājis vēl vienu disciplinārlietu pret Puķīti.

Šādu lēmumu Štokenbergs pieņēmis, ņemot vērā, ka Puķīte nav nodrošinājis kontroli pār iepirkumu procedūru atbilstību likumiem un Ieslodzījuma vietu pārvaldē īstenotās būvniecības atbilstību un rīkojies ar valsts finanšu līdzekļiem nelietderīgi.

Lai veiktu pārbaudi Ieslodzījuma vietu pārvaldē par 2011.gada janvārī veikto iepirkumu likumību, TM 23.martā izveidoja dienesta komisiju. 1.jūnija ziņojumā komisija norādīja uz vairākos iepirkumos konstatētiem pārkāpumiem, kā arī uz nepilnībām budžeta plānošanā.

Jaunā disciplinārlieta pievienota 1.jūnijā ierosinātajai.

Puķīte uz izmeklēšanas laiku atstādināts no amata.

Pirmo disciplinārlietu pret Puķīti Štokenbergs ierosināja par iespējamo pārkāpumu, nenodrošinot IeVP grāmatvedības uzskaiti atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam, neizveidojot IeVP efektīvu iekšējās kontroles sistēmu un rīkojoties nelietderīgi ar valsts finanšu līdzekļiem. Disciplinārlieta ierosināta pēc Valsts kontroles sniegtā atzinuma, kurā neesot gūta pārliecība par Rīgas Centrālcietuma pārskatā uzrādīto grāmatvedības datu pilnīgumu un precizitāti.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš vēstīja, ka Puķītem tiek pārmesta nepietiekama padoto uzraudzība, kā dēļ Valsts kontrole konstatējusi rupjus finanšu pārkāpumus Rīgas Centrālcietuma grāmatvedībā, savukārt Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija norādījusi uz rupjiem cilvēktiesību pārkāpumiem Cēsu audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem. Par šiem pārkāpumiem Puķīte ir bijis informēts, bet nav reaģējis.

Puķīte esot arī akceptējis nelikumīgu iepirkumu Cēsu audzināšanas iestādes jaunā korpusa būvniecībā, kā dēļ būvniecība varētu nesaņemt Norvēģijas valdības finansējumu, kā bija paredzēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!