Foto: LETA
Uzņēmēja Ieva Plaude – Rēlingere reģistrējusi uz sava vārda preču zīmi, kas ir gandrīz identiska kustības un partijas "Par labu Latviju" (PLL) logo – baltsarkanam dubultaplim ar uzrakstu, liecina publikācija jaunākajā Patentu valdes Vēstnesī.

Vēstnesī ziņots, ka preču zīme reģistrēta šā gada 20.jūlijā uz Ievas Plaudes - Rēlingeres vārda. Kā zīmes izmantošanas mērķis noradīta reklāma, darījumu vadīšana, uzņēmumu pārvaldīšana un biroja darbi.

Uzņēmējas pārstāvis Juris Pētersons portālam "Delfi" sacīja, ka PLL logo sākotnēji radīts šaurā interesentu grupā, kur viena no iniciatorēm bija Plaude - Rēlingere. Lai reģistrētu logo kā preču zīmi, bija jāiziet ilgstošs vairāku mēnešu process, kas šinī gadījumā aizsākās aptuveni tanī pašā laikā, kad pērn dibināts PLL, un noslēdzās vien nesen.

"Preču zīmes reģistrēšanai nav izteikti komerciāla rakstura - galvenais mērķis ir aizsargāt logo pret nesankcionētu izmantošanu, kas arī ticis izdarīts," skaidroja Pētersons.

Kustības PLL pārstāvis Pāvils Raudonis portālam "Delfi" sacīja, ka neesot informēts par Plaudei – Rēlingerei doto mandātu reģistrēt preču zīmi, taču atzina, ka "varētu būt, ka tā ir". Nekādu iebildumu pret uzņēmējas rīcību kustībai neesot, jo tai nekad neesot bijis pretenziju uz šo simbolu, kura saknes esot meklējamas "4.gadsimtā".

Jau vēstīts, ka LPP/LC un Tautas partiju (TP) pārstāvošie lielo pilsētu mēri un vairāki uzņēmēji pērn marta beigās nodibināja sabiedrisku organizāciju, ko nosauca par tautas kustību "Par labu Latviju". Vēlāk uz šīs kustības bāzes izveidojās politiskā apvienība PLL, un no tās saraksta 10.Saeimas vēlēšanās lielākoties startēja LPP/LC un tagad jau likvidētās TP politiķi.

PLL tapšanā iesaistījās vairāki uzņēmēji, tostarp "Lido" dibinātājs Gunārs Ķirsons, toreizējā "Kolonnas" īpašniece Plaude-Rēlingere, uzņēmēji Atis Sausnītis un Ivars Strautiņš, kā arī Daugavpils, Jēkabpils, Kuldīgas, Ogres un Valmieras mēri.

Sākotnēji PLL vadību uzticēja uzņēmējam Guntim Belēvičam, vēlāk viņa vietā stājās telekompānijas LNT šefs Andrejs Ēķis. Kustības PLL "izpildsekretāra amatā" iecēla sabiedrisko attiecību speciālistu Raudoni, pērn vasarā informēja mediji.

Februārī tautas kustība nolēma nevirzīt savus pārstāvjus politisko partiju apvienības PLL valdē un paziņoja, ka turpmāk darbosies atsevišķi un meklēs sakarus ar citiem politiskajiem spēkiem.

Pēdējā laikā tautas kustība PLL nekādas publiskas aktivitātes neveic, arī pirms 10.Saeimas vēlēšanām izveidotā mājas lapa www.tautaskustiba.lv piektdien nedarbojās.
"Lursoft" datu bāzē kā vienīgā kustības PLL amatpersona pašlaik ir norādīts Raudonis, kurš ir arī SIA "Saikne ar sabiedrību" valdes loceklis un vienīgais īpašnieks. Publiski pieejamā informācija liecina, ka PLL tapšanas laikā Raudonis kļuva par LNT ģenerāldirektora Ēķa sabiedrisko attiecību padomnieku. Iepriekš viņš bijis Latvijas Valsts radio un televīzijas centra runasvīrs, vēlāk arī skandalozā ciparu televīzijas ieviesēja "Kempmayer Media Latvia" (KML) sabiedrisko attiecību projektu vadītājs. Raudonis sabiedriskajās attiecībās konsultējis arī advokātu Andri Grūtupu, Bensonu sporta klubu, auto tirgotāju "Bensons Auto", savulaik bijis uzņēmuma "Liepnieks un Beļskis" projektu vadītājs.

Raudonis portālam "Delfi" norādīja, ka kustībā PLL viņš esot vien administratīvais vadītājs. Organizācijā "visu nosaka padome", ko vada Ēķis un kurā darbojoties vēl aptuveni 18 cilvēki, kurus Raudonis gan atturējās minēt vārdā, jo viņam pie rokas neesot saraksta.

Viņš atzina, ka pēdējā laikā PLL aktīvi nedarbojas un arī tuvākajā nākotnē nekādi īpaši pasākumi nav plānoti, jo "mēs esam tautas kustība, un daram tik, cik brīvajā laikā varam". Raudonis pastāstīja, ka arī kustības biedru un atbalstītāju skaits pēdējā laikā neesot mainījies – cilvēki kustību nepamet, bet arī jauni klāt nenāk. "Ir tāda stabilitāte," sacīja organizācijas pārstāvis.

Jau ziņots, ka uz kustības bāzes izveidotā "politiskā" PLL, par kuras vadītāju ievēlēja eksprezidentu Gunti Ulmani, neraugoties uz tradicionāli masīvo reklāmas kampaņu pirms 10.Saeimas vēlēšanām un devīzi (AŠ)2, ar ko apzīmēja apvienības vēlēšanu "lokomotīves" Aināru Šleseru un Andri Šķēli, vēlēšanās piedzīvoja sakāvi un parlamentā ieguva tikai astoņas vietas.

Visu 10.Saeimas darbības laiku apvienība atradās dziļā opozīcijā, bet Šlesers kļuva par 10.Saeimas atlaišanas iemelsu – tieši pēc parlamenta lēmuma neizdod viņu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja kratīšanai eksprezidents Valdis Zatlers nolēma rosināt 10.Saeimas atlaišanu, ko vēlētāji referendumā atbalstīja ar pārliecinošu vairākumu.

Saskaņā ar pēdējā laika socioloģiskajām aptaujām, PLL veidojošo LPP/LC un TP, kura gan jau ir likvidēta, reitings svārstās ap 1% un šie politiskie spēki Saeimā neiekļūtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!