Foto: DELFI
Lai gan iepriekš ir vērtēti dažādi varianti, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvalde netiks reorganizēta, apliecināja finanšu ministrs Andris Vilks (V).

"Kriminālpārvalde turpinās strādāt," uzsvēra ministrs, vienlaikus gan atzīstot, ka iespējamās izmaiņas varētu skart pārvaldes vadītāja amatu, kuru patlaban ieņem Marjans Burijs. Ministrs pieļāva, ka varētu tikt veikta ierēdņa rotācija uz kādu citu Finanšu ministrijas resorā esošu struktūrvienību.

VID paskaidroja, ka Muitas kriminālpārvaldes direktoram Burijam ir nosūtīta vēstule ar informāciju par viņa plānoto pārcelšanu un izteikts piedāvājums ieņemt VID Nodokļu piedziņas pārvaldes direktora amatu.

VID papildināja, ka Burija pārcelšana ir saistīta ar Ģenerālprokuratūras 2011.gada 4.jūlija atzinumā par VID Muitas kriminālpārvaldes darbu minētajiem būtiskajiem trūkumiem un nepilnībām šīs pārvaldes līdzšinējā izlūkošanas un operatīvajā darbībā.

Pēc Vilka teiktā, skaidrība šajā jautājumā esot jāpanāk augusta laikā un mērķis būtu, lai turpmāk daudz vairāk tiktu īstenotas tieši kontrabandas organizētāju aizturēšanas, ne tikai aizturētas kontrabandas kravas.

Esot skaidrs, ka ir jāsaglabā esošais darbinieku kodols, vienlaikus dienestu darbību padarot vēl efektīvāku, norādīja finanšu ministrs.

Kā ziņots, tuvāko nedēļu laikā Valsts ieņēmumu dienestā iecerēta Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Marjana Burija rotācija uz tikko izveidoto Nodokļu piedziņas pārvaldi, kur viņam rezervēts priekšnieka amats, "TV3" raidījumam "Nekā personīga" iepriekš apliecināja Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāre Ilze Viņķele (V).

Burijs ar plānoto rotāciju ir nemierā un uzskata to par "Muitas kriminālpārvaldes sagrāves turpinājumu". Par jauno darba piedāvājumu viņu neviens neesot informējis. Burijs vairāk nekā divus mēnešus nav bijis darbā. Jūnija sākumā uz diviem mēnešiem viņš aizgājis atvaļinājumā, bet, kad tas beidzies, saslimis.

Kā liecina "Nekā personīga" pieejamās ziņas, Burija vietā Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka amatā plānots iecelt Kravaļa vietnieku Ediju Ceipi, kuru Vaškevics ar kukuļu palīdzību esot centies no amata atcelt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!