Foto: LETA
Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs neatsauktos aicinājumam iet politikā un savu amatu nepamestu, trešdien informē laikraksts "Diena".

Uz "Dienas" jautājumu, vai LB prezidents piekristu kāda politiskā spēka piedāvājumam būt par tā premjera amata kandidātu, ja tāds tiktu izteikts, Rimševičs norādījis, ka laikā, kad Latvija iet laukā no finanšu krīzes un gatavojas 2014. gadā iestāties eirozonā, pamest Latvijas Banku būtu bezatbildīgi.

Viņš arī neesot uzrunāts, bet, ja būtu, tad atbilde esot nemainīga, sacījis B vadītājs.

Uz jautājumu, ko būtu svarīgi izdarīt nākamajam valdības vadītājam pēc vēlēšanām, Rimšēvičs atzina, ka ES fondu līdzekļu apguve pat varētu būt tālākas secības jautājums. Viņš uzsvēra - galvenais ir apzināties, ka Latvija stāv krustcelēs un tuvākajā laikā izšķirsies, kā mūsu valsts dzīvos un attīstīsies tālāk. Ja netiks pabeigta valsts budžeta konsolidācija, tad no valsts, "kurai tagad tiek liktas augstas atzīmes, mēs varam atgriezties nesekmīgo valstu sarakstā", sacīja LB prezidents. Viņš uzsvēra, ka Latvijai svarīgākais tagad ir nekļūdīties, pārvarēt finanšu un ekonomisko krīzi un 2014. gadā iestāties eirozonā.

"Diena"'norāda, ka šonedēļ politiskajos kuluāros un arī sociālajos tīklos parādījās neoficiāla informācija, ka Zatlera Reformu partija kā savu premjera kandidātu varētu uzrunāt LB prezidentu Rimšēviču. Zatlera pārstāve Daiga Holma "Dienai" gan sacījusi, ka līdz partijas kopsapulcei, kas notiks sestdien, 13.augustā, nekādi komentāri par personālijām, kas varētu pretendēt uz amatiem vai pievienoties Zatlera komandai, netiks sniegti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!