Foto: Publicitātes foto
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai – Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" sastāvā 2011. gada ārkārtas Saeimas vēlēšanās kandidēs arī interneta bibliotēkas "Atlants.lv" vadītājs, uzņēmējs Gatis Sprūds, norādot, ka tikai līdzdarbojoties un īstenojot savas idejas spējam radīt sev valsti, par kuru varam būt lepni.

Valsts ekonomika lielā mērā ir atkarīga no uzņēmējdarbības veiksmēm un attīstības, jo tieši biznesa uzņēmumi, maksājot nodokļus un nodarbinot cilvēkus, ļauj valstij pastāvēt. Uzņēmēji ir arī tie, kas vislabāk saprot, vai un, kā valstij iesaistīties uzņēmējdarbības regulēšanā, kā to veicināt un atbalstīt, tādēļ ir ļoti būtiski, ka politikā iesaistās arvien vairāk šo jomu pārzinoši un pieredzes bagāti cilvēki. "Mēs varam būt neapmierināti ar pastāvošo kārtību, kritizēt pie varas esošos, tomēr tas gadu no gada neko nemaina. Esmu sapratis – lai piedzīvotu izmaiņas, mums pašiem tās ir jārada. Un tieši tādēļ politikā ir vajadzīgi jauni cilvēki, kas nāk ar savām zināšanām, pieredzi, pietiekoši drosmīgiem mērķiem un apņemšanos tos īstenot," savu iesaistīšanos politikā komentē Gatis Sprūds.

Par pirmajiem un šobrīd galvenajiem uzdevumiem, pie kā jāstrādā, Gatis Sprūds min – valsts iestāžu attieksmes maiņu, Latvijas neatkarības stiprināšanu, drošības un taisnīguma ideju materializāciju dzīvē, kā arī emigrācijas jautājumi.

"Šie ir tikai daži, bet pietiekoši plaši politiski jautājumi, kas jārisina visās instancēs. Vispirms ir jāpanāk, lai valsts nestrādā atsevišķi personu vai citu nāciju labā. Ir jāveido uzticamas valsts iestāžu un sabiedrības attiecības, lai cilvēki maksātu nodokļus un būtu pārliecināti, ka nepieciešamības gadījumā bez cīņas saņemtu pabalstus. Tāpat uzmanība jāvelta drošības jautājumu sakārtošanai Latvijā, lai varam paļauties uz Valsts policiju un taisnīgu tiesu sistēmu. Visbeidzot – ir jāveido valsts, par kuru varam būt lepni, kurā vēlamies dzīvot un strādāt, veidot ģimeni un novecot. Tas ir vienīgais risinājums emigrācijas vilnim, kas viennozīmīgi ir viena no šī brīža nozīmīgākajām problēmām," norāda Gatis Sprūds.

Partijā "Visu Latvijai!" Gatis Sprūds darboties sāka, meklējot iespējas, kā savas idejas un vīzijas realizēt dzīvē, kā iesaistīties un aktīvi līdzdarboties. Nacionālās apvienības mērķis ir nodrošināt latviskumu, taisnīgumu, drošību un labklājību mūsu valstī. Nacionālā apvienība arī šobrīd piedāvā ikvienam iespēju sekot līdzi darbam, vērtēt darba rezultātus un savu iespēju robežās atbalstīt tās idejas un aktivitātes, kuras katram pašam šķiet svarīgas.

Gatis Sprūds Rīgas Tehniskajā universitātē ieguvis sociālo zinātņu bakalaura un maģistra grādu vadībzinātnēs, kopš 2002. gada vada savu uzņēmumu SIA "CDI" un ir valdes priekšsēdētājs kompānijās SIA "Paperary" (kopš 2006.gada) un SIA "Mikromaksājumi" (kopš 2010.gada). Viens no SIA "CDI" populārākajiem projektiem ir arī interneta bibliotēka Atlants.lv, kas šobrīd apkopo jau vairāk nekā 200 000 mācību materiālu, to skaitā, referātus, pētnieciskos darbus, esejas u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!