Foto: F64
Pērn partijas nespēja definēt izšķirošos ekonomikas veicināšanas darbus, bija vērojami populistiski solījumi, turpretī tagad partijas solījumos ir daudz konkrētākas, ir skaidrākas ideoloģiskās līnijas, atzina Valsts prezidenta Andra Bērziņa padomniece ekonomikas, uzņēmējdarbības un nodarbinātības jautājumos un bijusī Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Elīna Egle.

Viņa stāstīja, ka patlaban Latvijas politiskā sistēma ir "jauna restarta priekšā".

"Gan politiķi, gan ierēdņi apzināsies, ka organizētajā pilsoniskajā sabiedrībā ir jāieklausās, ka nevar dzīvot savā pasaulē, nerēķinoties ar to, kas notiek uz zemes," norādīja Egle.

Viņa ir pārliecināta, ka politikā ir sācies periods, kad iespējams atskatīties uz būtiskāko veikumu, jo, piemēram, pērn partijas nespēja definēt izšķirošos ekonomikas veicināšanas darbus, bija vērojami populistiski solījumi, turpretī tagad partijas solījumos ir daudz konkrētākas, ir skaidrākas ideoloģiskās līnijas.

"Tas vieš cerību arī uzņēmējiem, jo politiķi demonstrē, ka prioritātes var strukturēt," sacīja prezidenta padomniece.

Jau ziņots, ka, pamatojies uz Satversmes 48.pantu, toreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers 28.maijā rosināja atlaist Saeimu.

11.Saeimas vēlēšanas notiks 17.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!