Foto: F64
Latvijas Radio 2 (LR 2) nodošana koncesijā, par ko pirms pāris gadiem runāja kā iespējamo risinājumu Latvijas Radio apraides nodrošināšanai finansiālo grūtību laikā, pašlaik vairs nav aktualizēta, pastāstīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece.

LR 2 nodošana kāda privāta uzņēmuma rīcībā tika apcerēta, lai nodrošinātu līdzekļus Latvijas Radio programmu "Klasika" un krieviski raidošā "Doma laukuma" apraidei un tomēr nevajadzētu slēgt vairākus šo radiostaciju raidītājus reģionos. Tomēr valdība spēja novirzīt nepieciešamos līdzekļus, lai nodrošinātu visu LR radio programmu apraidi, līdz ar to šo iespējamo risinājumu vairs neizskatīja.

"Pēc procedūras bija vajadzīgs Ministru kabineta akcepts un, tam gatavojoties, Latvijas Radio jau bija sagatavojis finanšu ekonomisko analīzi. Viss jau bija gandrīz gatavs, bet beigās valdība atrada un piešķīra radio darbībai nepieciešamo naudu," klāstīja Buceniece.

"Tas tiešām bija krīzes varianta piedāvājums, kā Latvijas Radio saglabāt apraidi. Nevis tieši Latvijas Radio pirmajam vai otrajam kanālam, bet programmām "Klasika" un "Doma laukums", jo samazinātā finansējuma dēļ bija doma taupības nolūkos slēgt raidītājus. Nodošana koncesijā nāca kā piedāvājums, kā nodrošināt papildu naudu. Taču, tā kā Ministru kabinets beigās naudu apraidei atrada un lēmums par Latvijas Radio 2 nodošanu koncesijā nebija pieņemts līdz galam, nekas tā arī netika izsludināts," paskaidroja Buceniece un norādīja, ka pašlaik, kad LR budžeta situācija ir stabilizēta, šis risinājums vairs nav aktualizēts.

Jau vēstīts, ka pērnā gada jūnijā koalīcijas partijas vienojās, ka ideja par LR2 nodošanu koncesijā bijis avārijas risinājums un pašlaik tas vairs nav vajadzīgs, līdz ar to saskaņā ar koalīcijas vienošanos šo jautājumu tālāk vairs nevirzīja.

Tāpat, lai izvairītos no LR 2 nodošanas koncesijā, Ministru kabinets no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem LR piešķīra 180 tūkstošus latu radio darba nodrošināšanai līdz gada beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!