Foto: DELFI
Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāta kandidāts pašreizējais Ropažu novada domes deputāts un pazīstamais autosportists Vladislavs Šlēgelmilhs ir viens no dāsnākajiem kreditoriem, proti, viņš kopumā ir aizdevis 614,6 tūkstošus latu. Tā liecina Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniegtā deputāta kandidāta deklarācija.

Šlēgelmilhs kandidē ZZS Rīgas listē un nu, salīdzinot ar 10.Saeimas vēlēšanu listi, ir ticis nedaudz tuvāk deputāta krēslam. Ja pērn viņš bija Rīgas sarakstā tikai 18., tad tagad viņam jau ir 16.kārtas numurs.

No vienas puses, Šlēgelmilhs ir bijis arī ļoti devīgs – viņš kopumā ir aizdevis vairāk nekā pusmiljonu latu, un tas, ka deputāta kandidāts savā deklarācijā šo summu ir sadalījis deviņās sīkākās daļās, ļauj secināt, ka iespējamo debitoru skaits arī ir deviņi.
Taču, no otras puses, deputāta kandidātam ir arī lielas parādsaistības – kopējā summa dažādu valūtu ekvivalentos ir 451,3 tūkstoši latu.

Pašreizējam Ropažu novada domes deputātam Šlēgelmilham vēl ir vairāki amati – viņš ir valdes priekšsēdētājs četros uzņēmumos: SIA "Rumbulas Autodaļas", SIA "SK333", SIA "DBP333" un SIA "TEM", kā arī valdes loceklis – SIA "Lielozoli" un biedrībā "Sporta Klubs 333".

Lai arī viņš ir deputāts Ropažos, nekādu īpašumu šajā pašvaldībā deputāta kandidāta deklarācijā viņš gan nav uzrādījis. Tiesa, deputāta kandidātam ir zeme nedaudz citā pusē ‒ Dobeles novadā.

Viņam pieder teju 30 gadu vecu kravas automašīna "Mercedes Benz" un nepilnus 20 gadus veca vieglā automašīna "Toyota", kā arī pašizgatavota piekabe.
Deputātam katram gadījumam ir arī skaidras naudas uzkrājumi – 10 tūkstoši latu un 20 tūkstoši eiro.

Šlēgelmilhs ir kandidējis arī iepriekšējās Saeimas vēlēšanās, taču 10.Saeimā netika un turpināja strādāt gan Ropažu novada domē, kur tika ievēlēts no Latvijas Zaļās partijas, gan arī savos uzņēmumos. Tiesa, pa šo laiku – šā gada aprīlī Šlēgelmilhs ir paspējis iekulties nepatīkamā skandālā. Viņš tika apvainots meža zemes nelegālā norakšanā.

Proti, tolaik "Latvijas Avīze" rakstīja, ka pašvaldības deputātam Šlēgelmilham piederošie uzņēmumi SIA "SK 333" un SIA "DBO 333", kas jau vairākus gadus saimnieko smilšu karjera "Jugla" teritorijā, pamanījās ierakties arī Rīgas mežiem piederošajā teritorijā.

Tolaik ar deputātu nav tikusi arī galā Ropažu novada būvvalde, kura arī ir saņēmusi sūdzības par Šlēgelmilha uzņēmumu veiktajiem rakšanas darbiem, bet neko padarīt nespējot, jo deputāts ierēdņu prasības vienkārši ignorējot. Šlēgelmilhs gan uzskatīja, ka politiskie pretinieki pret viņu organizē kampaņu, kas vienlaikus ir arī viņa biznesa konkurenti. Turklāt Šlēgelmilhs nemaz neslēpa, ka ir noracis meža zemi, bet arī neuzskatīja, ka būtu nodarīts kāds īpašs kaitējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!