Foto: Saeimas administrācija
Par 11.Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas vadītāju otrdien ievēlēta Neatkarīgo deputātu grupas pārstāve Elīna Siliņa, un līdz ar to ir ievēlēta visu 16 Saeimas komisiju vadība.

Komisijas vadītāja vēlēšanas notika slēgtā balsojumā, jo tika izvirzīti divi kandidāti – premjers un šobrīd arī deputāts Valdis Dombrovskis (V) izvirzīja amatam Siliņu, bet Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) pārstāve Aija Barča tam izvirzīja frakcijas kolēģi un šīs komisijas vadītāju 10.Saeimā Andri Bērziņu. Uzvarētāju izšķīra viena balss – par Siliņu nobalsoja desmit, bet par Bērziņu – deviņi deputāti.

Tomēr Bērziņš kļuva par komisijas priekšsēdētājas biedru, 18 deputātiem balsojot par viņu. Savukārt komisijas sekretāra amatā ar 16 balsīm ievēlēts "Saskaņas centra" deputāts Ņikita Ņikiforovs.

11.Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijā darbosies arī Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK pārstāvji Einārs Cilinskis, Dāvis Stalts un Romāns Naudiņš, kā arī SC pārstāvji Raimonds Rubiks, Aleksandrs Sakovskis, Jānis Tutins, Marjana Ivanova-Jevsejeva un Jeļena Lazareva.

No "Vienotības" komisijas sastāvā ievēlēti Jānis Lāčplēsis, Aleksejs Loskutovs, Andris Vilks un Valdis Dombrovskis, bet Zatlera Reformu partiju pārstāvēs Vjačeslavs Dombrovskis, Jānis Ozoliņš un Inga Vanaga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!