Vilciens maršrutā Rīga-Sanktpēterburga varētu piestāt arī Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, Igaunijas laikrakstam "MK-Estonia" sacīja Igaunijas dzelzceļa kompānijas "Eesti Raudtee" vadītājs Kaido Simmermans.

Saskaņā ar Simmermana rīcībā esošo informāciju par Sanktpēterburgas vilciena apkalpošanu patlaban notiekot cīņa starp Krievijas, Latvijas un Igaunijas pusēm un neesot iespējams prognozēt, kā šī cīņa beigsies.

"Latvijas puse vēlas iekļaut Tallinu maršrutā Rīga-Sanktpēterburga," sacīja Simmermans.

Plāns paredzot, ka vakarā vilciens atiešot no Rīgas, naktī ieradīšoties Tallinā, Sanktpēterburgu sasniedzot nākamajā rītā.

Kā pastāstīja VAS "Latvijas Dzelzceļš" pārstāvis Māris Ozols, patlaban iespējas izveidot vilciena maršrutu uz Sanktpēterburgu caur Tallinu tiekot vēl pētītas un neesot pietiekamas informācijas par iespējamiem ieguvumiem un zaudējumiem no šāda lēmuma.

Ozols klāsta, ka vilcienu Rīga-Sanktpēterburga piepildījums rudens, ziemas un pavasara laikā ir aptuveni 50%, savukārt vasarā šajā virzienā tie esot aptuveni 75%.

Pasažieru vilciens Rīga-Sanktpēterburga kursē katru dienu, ceļā pavadot 13 stundas un 18 minūtes. Vilciens no Rīgas atiet plkst.18.50, savukārt Sanktpēterburgā pienāk nākamās dienas plkst.10.08.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!