Foto: Shutterstock
Turpmāk Bauskas novadā deklarēta jaundzimušā vecāki no pašvaldības saņems 925.raudzes sudraba tējkaroti ar Bauskas novada ģerboņattēlu, informēja Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Šomina.

Pagājušajā nedēļā Bauskas novada domes deputāti apstiprināja pabalsta veidus. Sakarā ar bērna piedzimšanu Bauskas novadā deklarētā bērna vecāki (aizbildnis) no pašvaldības saņems 925.raudzes sudraba tējkaroti ar iegravētu tekstu "Bauskas novada jaunajam pilsonim" un Bauskas novada ģerboņattēlu.

Savukārt ģimenēm 50, 60 un 70 gadu laulības jubilejās tiks dāvāti ziedi, apsveikuma kartiņa un keramikas medus trauks (ar vāciņu) divu litru tilpumā, pildīts ar medu.

Augustā Bauskas novada dome izdeva saistošos noteikumus "Par svētku pabalstiem Bauskas novadā". Šie noteikumi nosaka Bauskas novada pašvaldības svētku pabalstus un to apmērus, un piešķiršanas kārtību ģimenēm un personām, kuras savu dzīvesvietu ir deklarējušas Bauskas novada administratīvajā teritorijā.

Svētku pabalsts par godu kārtējai Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai tiks piešķirts ar mērķi sniegt atbalstu Bauskas novadā deklarētajām politiski represētajām personām, un pabalsta apmērs ir 30 latu. Sasniedzot deviņdesmito dzimšanas dienu pašvaldība dāvina iedzīvotājiem 90 latu, 95 gadu jubilejā - 95 latus un 100 un vairāk gadu dzimšanas dienā - 100 latu.

Šie noteikumi arī noteica, ka sakarā ar bērna piedzimšanu un sasniedzot laulības 50, 60 un 70 gadadienu, sarūpējama dāvana natūrā, kuras vērtība nepārsniedz attiecīgi 25 un 20 latus.

Kā ziņots, jau vairākus gadus karotīti ar pilsētas ģerboni saņem Jelgavas pilsētā deklarētie jaundzimušie. Līdzīgas tradīcijas ir arī citām pašvaldībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!