Foto: DELFI Aculiecinieks
Atceros kā pirms pāris gadiem bija liela ņemšanās, par to ka jaunieši ar skrituļdēļiem un slidām braukāja gar Raiņa pieminekli. Kopš tiem notikumiem daudz laika pagājis un arī jaunieši aizgājuši uz citu vietu - tagad viņu dislokācijas vieta ir Kalpaka bulvāris.

Piektdien, ejot uz Mākslas augstskolu asociācijas izsludināto "Kultūras pastaigu nr. 5 - Pūtiet paši! Spēlējiet teātri paši! Gleznojiet paši!", pa ceļam pie Oskara Kalpaka pieminekļa pamanīju dažus jauniešus ar skrituļslidām un fotokameru. Vai nu viņi filmēja kādu klipu vai vienkārši fotografējas, bet sev par tramplīnu "sportisti" izmantoja Latvijas karaspēka vienības komandiera pieminekli.

Pat negribas domāt, ko viņiem būtu izdarījis kāds dedzīgs Latvijas patriots, ieraugot šo skatu. Lai vai nu kā, situācija izveidojusies tāda diezgan paradoksāla: pārsimts metru tālāk liels bars jauniešu cīnās, lai iegūtu izglītību, bet šeit citi bradā pa Latvijas vēsturi.


Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus. Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!