Foto: DELFI
Ilggadējā raidījuma "Kas notiek Latvijā?" vadītājs žurnālists Jānis Domburs nevērtē, cik veiksmīgs formāts varētu būt sabiedriskās televīzijas jaunajam diskusiju raidījumam "Sastrēgumstunda", kurā tiks iesaistīti arī skatītāji un kura pirmais raidījums ēterā būs nākamtrešdien.

Domburs sacīja, ka viņš joprojām uzskata, ka Latvijas Televīzijā (LTV) trūkst redzējuma, ko tā vēlas darīt un sasniegt.

"Mans mesidžs nemainās par vienu, otru, trešo raidījumu – es uzskatu, ka Latvijas Televīzija kā sabiedriskais medijs nav spējusi definēt sabiedriskā pasūtījuma kopējo konceptu un sadalīt to dažādās tematiskās un žanriskās struktūrās. Patlaban aiz vienām vai otrām jauna projekta kustībām, atsevišķiem gadījumiem, varam apspriest kokus, bet es skatos uz mežu. Manuprāt, mazu latviešu BBC varētu uztaisīt. Tagad esam samocīta birztaliņa," sprieda žurnālists.

Kopš vasaras, kad beidzās līgums ar LTV par publisko debašu raidījuma "Kas notiek Latvijā?" turpmāku veidošanu, Domburs žurnālistikā nestrādā. Nekādas sarunas ar LTV pašlaik nenotiekot.

"Man būtu interese darboties kvalitatīvā medijā. Sāls visā šajā stāstā ir tas – ko sagaida skatītājs. Skatītājiem šī televīzija pieder, un televīzijas amatpersonas ir viņiem padotie. Viņi ir tie, kas patlaban neizrāda par mani nekādu interesi. Ja skatītāji neko neprasa, viņi mani neņem atpakaļ, nevis [LTV ģenerāldirektors Edgars] Kots," uzskata Domburs.

Viņš nesen vadījis raidījumu "Bez cenzūras" krievu valodā, kas ēterā ir TV5. Tas bijis piedzīvojums, kad viņi ar raidījuma pastāvīgo vadītāju Andreju Mamikinu samainījušies lomām, savukārt pēdējā publikācija bija portālā "Al Jazeera" angļu valodas versijā par pēcvēlēšanu situāciju Latvijā septembra beigās.

Jau vēstīts, ka LTV sāk jaunu diskusiju raidījumu ar nosaukumu "Sastrēgumstunda". Žurnālista Gundara Rēdera vadībā tas ēterā būs skatāms no 16.novembra, un pirmā raidījuma tēma būs veltīta valstij. Studijā tiks aicināti ne tikai politiķi, bet arī skatītāji, kuriem tiešraides laikā būs iespēja izteikt savu viedokli, idejas un piedāvāt iespējamos risinājumus.

"Skatītājiem nav vajadzīgi sarunu raidījumi, kurus amatpersonas uztver kā ērtu bezmaksas raidlaiku savu viedokļu paušanai, problēmas risinājuma vietā izvēloties formālas frāzes. Pasivitātei un izplūdušiem prātojumiem "Sastrēgumstundā" vietas nebūs," klāstījis jaunā raidījuma vadītājs Rēders.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!