Foto: Saeimas administrācija
Valsts prezidents Andris Bērziņš piektdien, pie Brīvības pieminekļa uzrunājot Rīgas garnizona karavīrus, aicināja Latvijas iedzīvotājus Lāčplēša dienā "klusu pieminēt tos, kas atdevuši dzīvību par Latviju", vakarā iededzot mājās sveces un pastāstot bērniem, kas šī ir par dienu un kādēļ tā Latvijai nozīmīga.

Prezidents atgādināja, ka 11.novembrī "mēs godinām visus tos karavīrus, kuri ir lējuši savas asinis un atdevuši dzīvību mūsu dzimtenes Latvijas vārdā". "Pirms 92 gadiem latvju armija, pārsvarā septiņpadsmit - divdesmitgadīgi puikas, cīnoties ar Bermonta armiju, bija neapturami, un 1919.gada 11.novembrī Rīga bija brīva," sacīja Bērziņš.


"Laiki mainās, pašreiz neviens militārais spēks mūsu neatkarību tieši neapdraud. Mūsu armija šodien ir gana stipra. Karavīriem cīņas spara netrūkst. Latvijas karavīru pašaizliedzību, drosmi un profesionalitāti atzinīgi vērtē starptautiskie partneri. Uz viņiem var paļauties. Mēs varam būt lepni par savu armiju," atzina prezidents.

Viņš uzsvēra, ka "valstij ir nākotne, ja nākamajās paaudzēs patriotisma jūtas ir dzīvas un svētas". "Nākotne ir mūsu rokās! Dievs, svētī Latviju!" sacīja Bērziņš.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!