Foto: DELFI Aculiecinieks
Jelgava ir lielo pārvērtību priekšvakarā. Iesākumā bija Trīsvienības tornis, kurš pilsētai ienesa svaigas vēsmas kultūras dzīvē. Varētu teikt, ka ar Trīsvienības torņa atvēršanu pilsētai iepukstējās sirds! Turpinājums tam visam sekos Pasta salā, kur taps atpūtas un izklaides parks ar jaunu estrādi. Bet, lai nokļūtu tur, ir jābūvē jauns tilts - gājēju tilts.

Šajos attēlos ir tās lielās Driksas krastmalas pārvērtības. Tehnika savesta grandioza! Gandrīz varētu teikt kā Discovery canal filmā! Vienīgais akmentiņš arhitektu dārziņā ir par kokiem, kurus "izvālēja", lai uzbūvētu promenādi gar upes krastu. Vai to vajadzēja? Un ja jā, vai tad nebija citu risinājumu, lai kaut cik saglabātu vecos kokus, kuri tur jau auguši kopš 19. gadsimta?

LLU Tehniskās fakultātes darbiniekiem, un, protams, studentiem, nokļūšana līdz Jelgavas pilij tagad ir apgrūtināta. Izejot no fakultātes, studentus sagaida buldozeri, ekskavatori un pāļu dzenamie agregāti. Ceļš uz pili ir jāveic ar pamatīgu līkumu.

Protams, šīs neērtības nāks tikai par labu pilsētas izskatam, un Jelgavā varēs justies kā ārzemēs.

P.S. Attēlos redzamais pontons nav iecerētais gājēju tilts. Un ekskavators ir gatavs iebraukt mehu fakultātē!


Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus.  Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties un kļūsties par Aculiecinieka autoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!