Foto: DELFI
Valsts ieņēmumu dienestā (VID) uz valsts svētkiem - Latvijas Republikas proklamēšanas 93.gadadienu - izmaksātas prēmijas.

To intervijā aģentūrai LETA apstiprināja VID Muitas kriminālpārvaldes direktors Edijs Ceipe.

Jau ziņots, ka valdība oktobra vidū atbalstīja 2,27 miljonu latu piešķiršanu VID darbinieku motivēšanai, jo veiksmīgi noritējusi cīņa ar ēnu ekonomiku un sasniegti labi rezultāti nodokļu iekasēšanā.

Finanšu ministrija (FM) rosināja VID darbiniekus prēmēt novembrī, un tas nepieciešams, lai motivētu VID amatpersonas un pateiktos par ieguldījumu nodokļu iekasēšanas un darbības izpildes rādītāju uzlabošanā un muitas politikas īstenošanā, kas sekmējusi ēnu ekonomikas mazināšanos un veicinājusi godīgu konkurenci.

Kā informēja FM Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis, valsts budžeta deficītu tiešā veidā šo līdzekļu piešķiršana neietekmēs, jo nauda tiks piešķirta no tā apjoma, ko VID šogad ir iekasējis virs plānotā. Tāpat esot jāņem vērā, ka šie 2,27 miljoni latu veidojot tikai 2% no VID šogad virs plāna iekasētajiem līdzekļiem.

Tiek uzsvērts, ka legālā akcīzes preču tirgus apjomu kāpums liecina par veiksmīgu VID uzraudzības un administrēšanas darbu. 2011.gada sešos mēnešos legālo cigarešu aprites rādītāji salīdzinājumā ar iepriekšējā gada sešiem mēnešiem palielinājušies par 15%, bet deviņos mēnešos - par 11%, kas liecina par legālā tirgus būtisku palielinājumu.

Legālo alkoholisko dzērienu patēriņam nodotais daudzums 2011.gada sešos mēnešos bija par 5% lielāks nekā 2010.gada sešos mēnešos, bet deviņos mēnešos - stabils 4% palielinājums salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu.

VID darbiniekiem prēmijas paredzētas piešķirt saskaņā ar VID 2011.gada 3.oktobra iekšējiem noteikumiem "Valsts ieņēmumu dienesta ierēdņu un darbinieku materiālās stimulēšanas un prēmēšanas kārtība".

Materiālās stimulēšanas un prēmēšanas komisija lems par prēmēšanai piešķirtā finansējuma sadali starp servisa, uzraudzības, kontroles un atbalsta funkciju īstenojošām pastāvīgajām struktūrvienībām, un pēc tam tiek individuāli vērtēts katrs VID darbinieks atbilstoši minētajos iekšējos noteikumos noteiktajiem kritērijiem un noteikts prēmijas apmērs atbilstoši ieguldījumam ēnu ekonomikas apkarošanā.

VID darbinieku prēmēšanai nepieciešamā finansējuma kopējais apmērs ir 75% apmērā no faktiski strādājošo VID darbinieku vidējās mēnešalgas kopsummas atbilstoši VID amata vietu sarakstam uz 2011.gada 30.septembri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!