Foto: LETA
"Latvijas Valsts radio un televīzijas centram" (LVRTC) "Latvijas Krājbankā" noguldīti naudas līdzekļi 25,4 miljonu latu apmērā, aģentūrai BNS apliecināja LVRTC Komercdepartamenta tirgzinības vadītāja Vineta Sprugaine.

Viņa norādīja, ka LVRTC, aptaujājot lielākās Latvijas komercbankas par saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu, izvietoja depozītu kopsummā par 25,4 miljoniem latu "Latvijas Krājbankā". LVRTC ir vēl viens depozīts citā komercbankā, kas arī tika izvēlēta, balstoties uz veikto aptauju.

"Tā kā LVRTC norēķinu konts ir citā komercbankā, ar "Latvijas Krājbanku" notiekošais neietekmē uzņēmuma operatīvo darbību ‒ rēķinu samaksu, algu izmaksu u.tml. Ne LVRTC darbinieki, ne sadarbības partneri necietīs, un LVRTC ir pietiekami līdzekļi, lai turpinātu veikt ierasto saimniecisko darbību," paskaidroja Sprugaine.

Lai gan LVRTC operatīvo darbību notiekošais pašlaik neskar, Sprugaine gan atzina, ka uzņēmums rēķinās ar to, ka šo naudas līdzekļu atgūšana pilnā apmērā ir apdraudēta. "LVRTC patlaban strādā pie vairākiem lieliem attīstības projektiem, kuru finansēšanā bija paredzēts izmantot arī "Latvijas Krājbankā" noguldītos un uzkrātos līdzekļus. Visticamāk, ka atsevišķiem projektiem būs jārisina jautājums par īslaicīga ārēja finansējuma piesaisti," viņa sacīja.

Jau vēstīts, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 21.novembrī nolēma apturēt "Latvijas Krājbankas" visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā, par ko ir informēta Ģenerālprokuratūra. Savukārt Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar "Latvijas Krājbanku".

LVRTC ir valstij piederošs uzņēmums, kas piedāvā telekomunikāciju risinājumus Latvijā pārstāvētajiem mobilo sakaru, interneta un telekomunikāciju operatoriem, kā arī valsts institūcijām. LVRTC ir galvenais radiofonijas un televīzijas programmu zemes apraides tīkla operators valstī un virszemes ciparu televīzijas apraides projekta partneris infrastruktūras nodrošināšanā. Kopš 2009.gada 1.jūnija uzņēmums ir arī oficiālais sertifikācijas pakalpojumu sniedzējs valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!