Foto: DELFI
Latvijas Raidorganizāciju asociācija darbam Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP) pieteiks četrus kandidātus, viņu vidū ir arī Edvīns Inkēns un Rolands Tjarve. Arī Latvijas Žurnālistu savienība izvirzījusi darbam NEPLP Inkēnu, kā arī žurnālistu Egilu Zariņu.

Kandidātu pieteikšana noslēgsies trešdien.

Asociācijas vadītāja Gunta Līdaka informēja, ka tiks pieteikti četri kandidāti - Latvijas Universitātes lektors un bijušais Latvijas Televīzijas ģenerāldirektors Rolands Tjarve, producents un žurnālists Edvīns Inkēns, bijusī televīzijas raidījuma vadītāja un ekspolitiķe Viola Lāzo, kā arī Nodarbinātības valsts aģentūras darbinieks Renārs Neimanis.

Līdaka paskaidroja, ka šo cilvēku prezentācijas par nozari, asociācijas biedriem šķitušas vispārliecinošākās.

Savukārt Latvijas Žurnālistu savienība otrdien Saeimas lietvedībā iesniedza visus nepieciešamos dokumentus un apliecinājumus, iesakot ievēlēt NEPLP žurnālistus Egilu Zariņu un Inkēnu, pavēstīja Žurnālistu savienības prezidents Juris Paiders.

Žurnālistu savienība jau iepriekš informēja, ka ieteikusi NEPLP padomē ievēlēt arī Kristianu Rozenvaldu un Lāzo, kā arī iesaka darbam padomē virzīt pašreizējo padomes priekšsēdētāja vietnieci Daci Bucenieci.

Tādējādi diviem kandidātiem – Lāzo un Inkēnam – atbalstu paudušas abas organizācijas.

NEPLP ir piecas vietas. Par kandidātu apstiprināšanu amatā būs jābalso Saeimai.

Nolikums paredz, ka kandidātiem ir jābūt ar augstāko izglītību, vismaz piecus gadus ilgai profesionālai vai akadēmiskai pieredzei plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes vai cilvēktiesību jomā un labai reputācijai.

Jau vēstīts, ka šobrīd zināmi vēl vairāku organizāciju virzītie kandidāti darbam NEPLP.

Latvijas Žurnālistu savienība izvirzījusi Violu Lāzo, komentētāju Kristianu Rozenvaldu un pašreizējo padomes priekšsēža vietnieci Daci Bucenieci.

Latvijas Valsts radio un televīzijas centra direktors Jānis Bokta pieteicis Daci Bucenieci.

Latvijas Žurnālistu asociācija izvirzīs Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācijas valdes priekšsēdētāju Ilmāru Muulu, žurnālistu, politologu, filmu un raidījumu studijas "Mistrus Media" vadītāju Gintu Grūbi, žurnāla "Ir.lv" žurnālisti Anitu Braunu un sabiedriskās politikas centra "Providus" portāla "Politika.lv" producenti, mediju politikas pētnieci Ilzi Straustiņu.

Kandidāti uz NEPLP jauno sastāvu Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai piesakāmi līdz 30.novembrim plkst.17.

Esošā NEPLP ir ievēlēta 2007.gadā. Padomē darbojas Ābrams Kleckins, Dace Buceniece, Dzintra Geka, Sergejs Kārītis, Imants Skrastiņš un Ingrīda Brigita Stroda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!