Foto: Shutterstock
Pusstundas laikā pagatavojama kūka "Napoleons"? Jā, tas ir iespējams, ja izmantosi saldētu kārtaino mīklu un "Mascarpone" – iebiezinātā piena pildījumu.

::recepte::

Saldētās mīklas plāksnes mazliet atkausē, liek uz cepampapīra un katru plāksni sadursta ar dakšiņu. Pirms likšanas krāsnī plāksnes nedaudz apslaka ar aukstu ūdeni.

Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

Liek mīklas plāksnes uz cepamā papīra un cep gaiši brūnas aptuveni 8 minūtes.

Tā sacep tik daudz plāksnes, cik augstu un apjomīgu kūku vēlas. Izceptās mīklas plāksnes, kamēr vēl siltas, atdala pa vidu tā, lai no vienas sanāk divas plāksnes.

Bļodā sakuļ maskarponi ar iebiezināto pienu. Ja šķiet, ka mīklas ir par daudz un krēma mazāk, var krēmam piejaukt klāt putukrējumu.

"Napoleonu" kārto taisnstūra traukā, liekot vienu pie otras 3 plāksnes blakus, katru kārtu pārsmērē ar sakulto krēmu.

Torti dekorē ar vienu sadrupinātu mīklas plāksni, kas izcepta brūnāka, nekā pārējās.

30Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gMascarpone300 giebiezinātais piens3 gab.bezrauga saldēta kārtainā mīkla pakā

Sagatavošana

1

Saldētās mīklas plāksnes mazliet atkausē, liek uz cepampapīra un katru plāksni sadursta ar dakšiņu. Pirms likšanas krāsnī plāksnes nedaudz apslaka ar aukstu ūdeni.

2

Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

3

Liek mīklas plāksnes uz cepamā papīra un cep gaiši brūnas aptuveni 8 minūtes.

4

Tā sacep tik daudz plāksnes, cik augstu un apjomīgu kūku vēlas. Izceptās mīklas plāksnes, kamēr vēl siltas, atdala pa vidu tā, lai no vienas sanāk divas plāksnes.

5

Bļodā sakuļ maskarponi ar iebiezināto pienu. Ja šķiet, ka mīklas ir par daudz un krēma mazāk, var krēmam piejaukt klāt putukrējumu.

6

"Napoleonu" kārto taisnstūra traukā, liekot vienu pie otras 3 plāksnes blakus, katru kārtu pārsmērē ar sakulto krēmu.

7

Torti dekorē ar vienu sadrupinātu mīklas plāksni, kas izcepta brūnāka, nekā pārējās.

Padoms: ja vēlas, var kūkas kārtas papildināt ar kādu skābu, piemēram, plūmju ievārījuma kārtu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!